Avtogol Bouhaddouza razveselil Irance

Foto: Profimedia
Iranska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v St. Peterburgu premagala Maroko z 1:0 (0:0). Edini zadetek je dosegel Aziz Bouhaddouz, ki je v peti minuti sodniškega dodatka zadel lastno mrežo.
Oglej si celoten članek

Maročani so bili na prvi medsebojni tekmi z Iranom v vlogi favorita, med drugim že več kot eno leto niso izgubili. Tokrat pa so kljub temu, da so bili nekoliko boljši tekmec v polju, na koncu morali priznati premoč Irana, ki je deloval nevarno posebej iz protinapadov. A iz teh mu ni uspelo doseči zadetka, prve tri točke v Rusiji jim je z avtogolom prinesel kar maroški reprezentant.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov. Maročani, ki so prevladovali v posesti žoge, so sicer silovito vstopili v tekmo, napadali, streljali, oblegali kazenski prostor Irana, a zadetka niso dosegli.

Foto: Profimedia Iran

Najlepšo priložnost je v 19. minuti zapravil Mehdi Benatia. Ta je prišel do strela v zmedi v kazenskem prostoru, sprožil s približno desetih metrov, a je bil Alireza Beiranvand na mestu.

Iranci so se osredotočili predvsem na protinapade in v nekaterih pokazali, da znajo biti nevarni. Enega takšnih so izpeljali v 42. minuti, Sardar Azmoun je prišel sam pred Munirja El Kajouija, a mu ni uspelo zadeti, tako kot ne Alirezi Jahanbakhshu malce zatem.

V drugem polčasu so Maročani sprva znova uprizorili jalov pritisk, zatem pa se je nadaljevala predstava brez pravih priložnosti. Šele v 80. minuti je Hakim Ziyech močno sprožil z roba kazenskega prostora, a se je izkazal iranski vratar.

Ko je kazalo, da se bo tekma končala z 0:0, pa so v peti minuti sodniškega dodatka zadeli Iranci oziroma je z glavo zadel kar Maročan Bouhaddouz lastno mrežo po prostem strelu z leve strani in tako Iranu prinesel prvo zmago v Rusiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.