Mundial 2018
216 ogledov

Avtogol Bouhaddouza razveselil Irance

Iran
Iranska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v St. Peterburgu premagala Maroko z 1:0 (0:0). Edini zadetek je dosegel Aziz Bouhaddouz, ki je v peti minuti sodniškega dodatka zadel lastno mrežo.

Maročani so bili na prvi medsebojni tekmi z Iranom v vlogi favorita, med drugim že več kot eno leto niso izgubili. Tokrat pa so kljub temu, da so bili nekoliko boljši tekmec v polju, na koncu morali priznati premoč Irana, ki je deloval nevarno posebej iz protinapadov. A iz teh mu ni uspelo doseči zadetka, prve tri točke v Rusiji jim je z avtogolom prinesel kar maroški reprezentant.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov. Maročani, ki so prevladovali v posesti žoge, so sicer silovito vstopili v tekmo, napadali, streljali, oblegali kazenski prostor Irana, a zadetka niso dosegli.

Iran | Avtor: Profimedia Profimedia

Najlepšo priložnost je v 19. minuti zapravil Mehdi Benatia. Ta je prišel do strela v zmedi v kazenskem prostoru, sprožil s približno desetih metrov, a je bil Alireza Beiranvand na mestu.

Iranci so se osredotočili predvsem na protinapade in v nekaterih pokazali, da znajo biti nevarni. Enega takšnih so izpeljali v 42. minuti, Sardar Azmoun je prišel sam pred Munirja El Kajouija, a mu ni uspelo zadeti, tako kot ne Alirezi Jahanbakhshu malce zatem.

V drugem polčasu so Maročani sprva znova uprizorili jalov pritisk, zatem pa se je nadaljevala predstava brez pravih priložnosti. Šele v 80. minuti je Hakim Ziyech močno sprožil z roba kazenskega prostora, a se je izkazal iranski vratar.

 | Avtor:

Ko je kazalo, da se bo tekma končala z 0:0, pa so v peti minuti sodniškega dodatka zadeli Iranci oziroma je z glavo zadel kar Maročan Bouhaddouz lastno mrežo po prostem strelu z leve strani in tako Iranu prinesel prvo zmago v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice