Mundial 2018
609 ogledov

Na tekme vstop piščancem najstrožje prepovedan!

Piščanci
Ruski varnostni organi so bili na svetovnem nogometnem prvenstvu, ki ga gosti njihova država, postavljeni pred bržkone prav poseben izziv. Privrženci nigerijske izbrane vrste namreč na tribune stadionov želijo prinesti žive piščance, ki menda prinašajo srečo.

Piščanec za nigerijske nogometne navdušence predstavlja najmočnejši talisman za srečo, saj trdno verjamejo, da prav živi piščanci lahko nigerijskem nogometašem prinesejo tisto odločilno prednost, ki jim bo prinesla zmage na nogometnem turnirju v Rusiji.

Nigerijske reprezentance se drži vzdevek Super orli, trikratni afriški prvaki pa so se doslej na mundialih najdlje prebili do osmine finala.

Navijači afriških orlov s sabo velikokrat nosijo piščance, ki jih pobarvajo v reprezentančne zeleno-bele barve.

Piščanec | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Prvi nasprotnik Nigerije bo v soboto Hrvaška, nato pa bodo zaigrali še z Islandijo in Argentino.

Nigerijski navijači so v Kaliningradu, kjer bo na sporedu obračun s Hrvati, spraševali tamkajšnje domačine, kje bi lahko kupili žive piščance. Nenavadne nigerijske želje pa so prišle tudi na ušesa tamkajšnjega regionalnega ministrstva za turizem in njegovega vodje Andreja Jermaka, ki željam navijačem ni mogel ugoditi.

"Dejali smo jim, da na tekme ni dovoljen vnos piščancev,"

Andrei Jermak

Nigerijci so za muzanje nogometnih funkcionarjev poskrbeli tudi na prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010, ko so želeli na tekmah reprezentanco bodriti prav s pomočjo nogometno srečo prinašajočih piščancev, a za takšne njihove prošnje tudi takrat niso imeli posluha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.