Galskim petelinom do težke zmage pomagal tudi VAR

Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija Foto: Epa SP, Francija, Avstralija
Francozi so do zmage prišli v 81. minuti.
Oglej si celoten članek

Francozi, ki jih mnogi vidijo kot ene glavnih favoritov za končno slavje, so na uvodni tekmi prišli do pričakovane zmage. Zanjo pa so se ob čvrstih in obrambno dobro organiziranih Avstralcih morali krepko potruditi. Kot zanimivost - pri obeh francoskih zadetkih je vmes posegla tehnologija, prvi prvem so sodniki prvič v zgodovini SP uporabili tehnologijo VAR, pri drugem pa tehnologijo golove črte.

Kot je bilo pričakovati, so bili Francozi tisti, ki so prevladovali v prvem polčasu, a imeli veliko težav s prebijanjem strnjene in čvrste avstralske obrambne vrste. Sicer so si v uvodnih minutah priigrali nekaj strelov, sledilo pa je jalovo nadaljevanje.

Že v drugi minuti je iz bližine sprožil Kylian Mbappe, a je Mathew Ryan žogo odbil, v peti je s prostega strela poskusil Paul Pogba, spet pa je bil na mestu avstralski vratar, minuto zatem pa je sprožil še Antoine Griezmann, a tudi njemu ni uspelo premagati Ryana.

Na drugi strani so Avstralci le poredkoma prišli v obetavne položaje, še najnevarnejši so bili v 17. minuti, ko je po prostem strelu Corentin Tolisso žogo preusmeril proti lastnim vratom, a je izvrstno posredoval Hugo Lloris.

O favoritih "Favorit je Brazilija, navijali bomo za Hrvate"

Francozi pa so le povedli v 58. minuti. Joshua Risdon je v kazenskem prostoru spotaknil Griezmanna. Ker je bila situacija malce nejasna, so prvič na prvenstvu uporabili VAR in ta je pokazal prekršek Avstralca nad Francozom. Sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel prav Griezmann.

Le štiri minute pozneje so imeli na voljo najstrožjo kazen tudi Avstralci, saj je Samuel Umtiti v kazenskem prostoru namerno igral z roko. Z bele točke je streljal Mile Jedinak in izid poravnal na 1:1.

Selektor Francije Didier Deschamps je poskusil z menjavami priti do boljše igre v napadu in eden rezervistov Olivier Giroud je bil vpleten v drugi zadetek Francozov, ko je v 80. minuti žogo oddal Pogbaju na rob kazenskega prostora, od koder je ta tudi z nekaj sreče žogo poslal v prečko, od koder se je odbila čez golovo črto za končnih 2:1.

Skupina C:

Francija : Avstralija  2:1 (0:0)
Griezzman 58./11-m, Pogba 81.; Jedinak 62./11-m

Danska : Peru  1:0 (0:0)
Poulsen 59.

Lestvica:
1. Francija 3
2. Danska 3
3. Avstralija 0
4. Peru 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.