Opekli so se tudi Brazilci

Foto: epa Brazilija Neymar
Po remiju Argentine in porazu Nemčije v prvem krogu svetovnega prvenstva zdaj remi še ena od favoritov, Brazilije.
Oglej si celoten članek

Na tekmi prvega kroga skupine E je Brazilija s Švico igrala 1:1. Za Brazilce je zadel Philippe Coutinho v 20., za Švicarje pa Steven Zuber v 50. minuti. S tremi točkami tako vodi Srbija, ki je z 1:0 premagala Kostariko.

V prvem polčasu so Brazilci odločneje začeli in v 12. minuti prvič resneje zagrozili, a je Paulinho v bližini gola slabo zadel žogo. Zato pa jo je bistveno bolje v 20. zadel Philippe Coutinho, ki je sprožil s slabih 20 metrov malo z leve strani in žogo od nasprotne vratnice poslal v mrežo za vodstvo z 1:0.

Nadaljevanje polčasa je bilo precej mirno, na obdobja so prevladovali tudi Švicarji, ki pa niso niti enkrat ogrozili vrat Alissona. Zato pa so bili blizu drugega zadetka Brazilci v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je Thiago Silva po kotu s strelom z glavo meril le malce previsoko.

Kmalu po začetku drugega dela pa so Švicarji izenačili. Kot z desne strani je izvedel Xherdan Shaqiri, žogo poslal pred vrata, kjer je Steven Zuber - pred tem je odrinil branilca Mirando - z glavo zadel za 1:1.

Skupina E Mojstrski prosti strel prinesel Srbom zmago

Po tem zadetku so Brazilci znova rahlo povišali ritem in prevzeli pobudo in v 70. minuti prišli do lepe priložnosti, ko je v kazenskem prostoru malce na levi strani do strela prišel Coutinho, a slabo zadel žogo in zgrešil.

Na drugi strani je Blerim Džemaili z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini, tako da Alisson ni imel težkega dela. Brazilci so v nasprotnem napadu zahtevali najstrožjo kazen, ko je Gabriel Jesus po objemu enega Švicarjev padel po tleh, a je niso dobili.

V 78. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil Neymar, toda Yann Sommer je zlahka ustavil njegov strel, v 82. minuti pa je iz težkega položaja z desne strani zgrešil Roberto Firmino.

Šest minut pozneje je Neymar poskusil še z glavo, a znova je žogo poslal preveč po sredini in v naročje Sommerja, ki se je izkazal v 90. minuti po novem strelu z glavo, in sicer Firmina. Takoj zatem je s 14 metrov neoviran zgrešil še Miranda.

Skupina E:
Kostarika : Srbija 0:1 (0:0)
Brazilija : Švica 1:1 (1:0)

Skupina F Prvi šok: branilka naslova na kolenih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.