Mundial 2018
1195 ogledov

Opekli so se tudi Brazilci

Brazilija Neymar epa
Po remiju Argentine in porazu Nemčije v prvem krogu svetovnega prvenstva zdaj remi še ena od favoritov, Brazilije.

Na tekmi prvega kroga skupine E je Brazilija s Švico igrala 1:1. Za Brazilce je zadel Philippe Coutinho v 20., za Švicarje pa Steven Zuber v 50. minuti. S tremi točkami tako vodi Srbija, ki je z 1:0 premagala Kostariko.

V prvem polčasu so Brazilci odločneje začeli in v 12. minuti prvič resneje zagrozili, a je Paulinho v bližini gola slabo zadel žogo. Zato pa jo je bistveno bolje v 20. zadel Philippe Coutinho, ki je sprožil s slabih 20 metrov malo z leve strani in žogo od nasprotne vratnice poslal v mrežo za vodstvo z 1:0.

Nadaljevanje polčasa je bilo precej mirno, na obdobja so prevladovali tudi Švicarji, ki pa niso niti enkrat ogrozili vrat Alissona. Zato pa so bili blizu drugega zadetka Brazilci v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je Thiago Silva po kotu s strelom z glavo meril le malce previsoko.

Kmalu po začetku drugega dela pa so Švicarji izenačili. Kot z desne strani je izvedel Xherdan Shaqiri, žogo poslal pred vrata, kjer je Steven Zuber - pred tem je odrinil branilca Mirando - z glavo zadel za 1:1.

Srbija Skupina E Mundial 2018 Mojstrski prosti strel prinesel Srbom zmago

Po tem zadetku so Brazilci znova rahlo povišali ritem in prevzeli pobudo in v 70. minuti prišli do lepe priložnosti, ko je v kazenskem prostoru malce na levi strani do strela prišel Coutinho, a slabo zadel žogo in zgrešil.

Na drugi strani je Blerim Džemaili z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini, tako da Alisson ni imel težkega dela. Brazilci so v nasprotnem napadu zahtevali najstrožjo kazen, ko je Gabriel Jesus po objemu enega Švicarjev padel po tleh, a je niso dobili.

V 78. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil Neymar, toda Yann Sommer je zlahka ustavil njegov strel, v 82. minuti pa je iz težkega položaja z desne strani zgrešil Roberto Firmino.

Šest minut pozneje je Neymar poskusil še z glavo, a znova je žogo poslal preveč po sredini in v naročje Sommerja, ki se je izkazal v 90. minuti po novem strelu z glavo, in sicer Firmina. Takoj zatem je s 14 metrov neoviran zgrešil še Miranda.

Skupina E:
Kostarika : Srbija 0:1 (0:0)
Brazilija : Švica 1:1 (1:0)

Mehika Skupina F Mundial 2018 Prvi šok: branilka naslova na kolenih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice