VAR prinesel zmago Švedom

Švedska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Nižnjem Novgorodu premagala Južno Korejo z 1:0 (0:0). Edini zadetek je z bele točke v 65. minuti dosegel Andreas Granqvist.
Oglej si celoten članek

Švedska je na svoji prvi tekmi na svetovnih prvenstvih po 12 letih vpisala zmago. Čeprav tokrat igra brez Zlatana Ibrahimovića, je na ne ravno razburljivem obračunu zasluženo ugnala Južno Korejo, potem ko je Granqvist unovčil najstrožjo kazen.

Švedska je bila v prvem polčasu nekoliko boljši in konkretnejši tekmec, najlepšo priložnost pa je zapravila v 21. minuti, ko streljal Marcus Berg, a je bil korejski vratar na mestu. Berg, napadalec Al Aina iz Združenih arabskih emiratov, je bil tudi sicer vpleten v vse nevarnejše švedske akcije, toda žoge ni spravil v mrežo.

V 44. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil še kapetan Andreas Granqvist, a žogo prešibko poslal proti korejskim vratom. Že v sodniškem dodatku je z glavo malo previsoko meril Viktor Claesson.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Korejci, ko je Ja-Cheol Koo z glavo v 52. minuti zadel zunanji del mreže, v 56. minuti pa se je izkazal korejski vratar Jo Hyeon-Woo po strelu z glavo Ole Toivonena.

Fifa Video sodnik se je že izkazal za pravo stvar

V 65. minuti pa so Švedi povedli, potem ko so s pomočjo tehnologije VAR dobili najstrožjo kazen po prekršku Min-Woo Kima. Zanesljivo jo je izvedel Granqvist, sicer branilec ruskega Krasnodarja. V nadaljevanju so Švedi bolj ali manj nadzorovali potek tekme, Korejcem pa nikakor ni uspelo priti do kakšne resne priložnosti.

V prvi minuti sodniškega dodatka je sicer z glavo poskusil Hwang Hee-chan, a zgrešil cilj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.