Mundial 2018
673 ogledov

Video sodnik se je že izkazal za pravo stvar

VAR epa
Sodniki z izbiro video sodnika na svetovnem prvenstvu v Rusiji sicer še vedno preveč oklevajo, a se je ta že izkazal za uspešnega.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je izrazila zadovoljstvo nad tehnološko pomočjo, ki jo imajo na voljo sodniki tekem na svetovnem prvenstvu v Rusiji prvič v zgodovini. Uvodne tekme so pokazale, da sta bili tehnologija VAR, kot tudi tehnologija golove črte sodnikom v veliko pomoč, revizije dogajanja na igrišču pa niso zmotile gledalcev.

Lionel Messi Košarkar, astronavt ... Mundial 2018 Messi krivi sebe, na bližnjem otočju se mu smejijo

Predstavnik Fife je dejal, da so sodniki zahvaljujoč tehnologiji sprejeli "nekaj pravičnejših odločitev": "Vse je šlo, kot smo predvideli. Upamo, da bo v nadaljevanju prvenstva prav tako."

V soboto je urugvajski sodnik Andres Cunha dosodil Francozom enajstmetrovko, po kateri so les bleus z 2:1 na svoji uvodni tekmi mundiala premagali Avstralijo, potem ko si je ogledal počasne posnetke na monitorju ob igrišču. Sodniki so sistem VAR uporabili tudi na tekmi Danska - Peru.

SP 2018, Francija, Avstralija Skupina C Mundial 2018 Galskim petelinom do težke zmage pomagal tudi VAR

Video sistem za pomoč sodnikom VAR je na voljo delivcem pravice prvič na mundialih. Sodnik ga označi z znakom za ekran, tega pokaže s prsti ob robu zelenice. VAR lahko uporabijo v štirih različnih scenarijih: po doseženem zadetku, ob odločitvah za najstrožjo kazen, ob rdečih kartonih ali v primeru, da napačen nogometaš dobi rumeni ali rdeči karton.

Sistem VAR so testirali že lani na pokalu konfederacij in klubskem svetovnem prvenstvu ter različnih ligah, nemški bundeslige in italijanski serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice