Nov trend, ki letos ne sme manjkati pri opremi doma

Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022 Foto: Pinterest barva leta 2022
Modne smernice ne veljajo le za oblačila temveč tudi za opremo doma, dodatke in barve v njem. Leto 2022 bo v znamenju nove barve. Tokrat je to modra s podtonom rdeče-vijolične.
Oglej si celoten članek

Barvo leta vsako leto skupaj s strokovnjaki iz različnih področij izberejo v priznanem ameriškem inštitutu za barve Pantone. Tokrat so jo izbrali že 23 leto zapored. Novo barvo, ki bo zaznamovala leto 2022, so poimenovali Very Peri. Odtenek modre z rdeče-vijoličnim podtonom, ki jo lahko opišemo tudi kot nekoliko močnejšo barvo sivke, naj bi spodbujal iznajdljivost in ustvarjalnost, živahnost in radost ter dinamičnost posameznika.  

Foto: Pinterest

„Živimo v času preobrazbe, barva Very Peri pa je simbol trenutnega globalnega duha in prehoda, ki ga doživljamo. Ker smo se izvili iz intenzivnega obdobja izolacije, se naši pojmi in standardi spreminjajo, naše fizično in digitalno življenje pa sta se združila na nove načine. Barva ponazarja zlitje sodobnega življenja, barvni trendi v digitalnem svetu se kažejo v fizičnem svetu in obratno,“ so zapisali v inštitutu.

Foto: Pinterest „Pantonejeva barva leta je odgovor na dogajanje v naši globalni kulturi in izraža, kaj ljudje iščejo,“ je dodala Laurie Pressman, podpredsednica inštituta. „Prvič v zgodovini našega izobraževalnega barvnega programa smo ustvarili novo barvo, ki odraža globalne inovacije in preobrazbo. Ker družba še naprej prepoznava barvo kot ključno obliko komunikacije ter način izražanja in vplivanja na ideje in čustva ter vključevanja in povezovanja, kompleksnost tega novega modrega odtenka z rdečo vijolično barvo poudarja obsežne možnosti, ki so pred nami."

Foto: Pinterest Barva leta se je že razširila v različne panoge. Zaznamuje oblačila, obutev, pisarniški pribor, vsekakor pa so jo že posvojili tudi proizvajalci oblazinjenega pohištva, opreme in dodatkov za dom, in hišnega tekstila. Nepogrešljiva pa je tudi na stenah, kot barvni odtenek zidne barve ter na tapetah in drugih stenskih oblogah. 

V galeriji zgoraj si oglejte nekaj primerov uporabe barve leta v bivalnih prostorih. 

Napovedi 2021 To poudarjajo trendi urejanja doma za prihajajoče leto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:31 1. Januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.