Pod streho > Nepremičnine
1057 ogledov

To poudarjajo trendi urejanja doma za prihajajoče leto

barva 2021
1/9
Profimedia
Leto 2021 bosta zaznamovali dve barvi, ki naj bi negotovi čas, v katerem živimo, pomagali stabilizirati in poživiti. Prinesli naj bi trdnost in optimizem.

Priznani in vodilni ameriški inštitut za barve Pantone skupaj s strokovnjaki iz različnih področij vsako leto decembra izbere barvo oziroma odtenek leta. Ta naj bi kot zaznamovala interier, modno industrijo, grafični dizajn. Izbira strokovnjakov, ki izbirajo barvo leta, temeljijo na trenutnih trendih in socialnoekonomskih dejavnikih.

barva 2021 | Avtor: Profimedia Profimedia
Epidemija, ki še vedno vseprisotna, nam je korenito spremenila življenje, počasi pa smo se začeli privajati na „novo normalnost“. Med drugim so naše kuhinje postale pisarne, dnevne sobe učilnice, nekaterim pa so dnevni prostori in spalnice postali vse od navedenega. 

Če bi lahko izbrali eno barvo, ki je značilna za to leto, bi nas večina izbrala kakšno turobno. A novo leto prinaša, vsaj upamo, spremembe na bolje. Zato so se na inštitutu Pantone odločili, da v ospredje prihajajočega leta postavijo kar dve barvi. Izbor je marsikoga presenetil in navdušil, saj bi obe lahko v naša življenja vnesli osvežitev. 

barva 2021 | Avtor: Pantone Pantone
Izbrani sta nežno siva, ki so jo poimenovali Ultimate Gray, in svetlo rumena z imenom Illuminating. Sivo so opisali kot barva, ki sestavljena iz trdnih elementov, ki so večni, hkrati pa zagotavljao trdne temelje. Rumena pa pomeni živahnost in optimističnost, oboje pa je prežeto s sončno energijo. 

Obe barvi sta nežni in pomirjujoči, zelo dobro delujeta sami ali pa skupaj. Čeprav se zdita popolnoma nasprotni skupaj tvorita ravnotežje moči in optimizma, dve lastnosti, ki so nam v prihajajočem letu potrebni bolj kot kdajkoli prej. 

 | Avtor:

Vprašanje je le, ali si upamo in želimo uporabiti ti dve barvi in si tudi z njima pomagati k večjemu optimizmu in stalnosti naslednje leto, se sprašujejo v inštitutu. Ob tem poudarjajo, da barv ni treba uporabljati v enakem razmerju, lahko jih uporabimo tudi zgolj kot poudarek v prostoru. Denimo na eni steni, ali v barvi leta izberemo dodatke, lahko prevladuje ena barva, druga jo zgolj dopolnjuje. 

barva 2021 | Avtor: Profimedia Profimedia
Še posebej priporočajo uporabo uporabo na dveh pomembnih mestih. V nežno rumeno prebarvajte vhodna vrata. Tako ustvarite toplo dobrodošlico in dobro razpoloženje, pravijo v Pantone. 

Siva pa je kot na kožo pisana kuhinj, dodajajo. Glede na to, da predstavlja naravno barvo, ki ne bo nikoli iz mode, v kuhinji z njo ne morete zgrešiti. Pobarvate lahko steno v kuhinji ali pa nekaj vrat kuhinjskih omaric ali polic. Vzdušje pa popestrite z rumenimi okraski, kuhinjskimi krpami, pogrinjki. 

barva 2021 | Avtor: Profimedia Profimedia

V galeriji zgoraj smo zbrali še nekaj predlogov, kako doma uporabiti sivo in rumeno.  

barva leta 2020 Trendi 2020 Pod streho To je barva leta 2020, ki nosi pomembno sporočilo

Več o urejanju doma najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.