Pod streho > Nepremičnine
5537 ogledov

Nov trend, ki letos ne sme manjkati pri opremi doma

barva leta 2022
1/11
Pinterest
Modne smernice ne veljajo le za oblačila temveč tudi za opremo doma, dodatke in barve v njem. Leto 2022 bo v znamenju nove barve. Tokrat je to modra s podtonom rdeče-vijolične.

Barvo leta vsako leto skupaj s strokovnjaki iz različnih področij izberejo v priznanem ameriškem inštitutu za barve Pantone. Tokrat so jo izbrali že 23 leto zapored. Novo barvo, ki bo zaznamovala leto 2022, so poimenovali Very Peri. Odtenek modre z rdeče-vijoličnim podtonom, ki jo lahko opišemo tudi kot nekoliko močnejšo barvo sivke, naj bi spodbujal iznajdljivost in ustvarjalnost, živahnost in radost ter dinamičnost posameznika.  

barva leta 2022 | Avtor: Pinterest Pinterest

„Živimo v času preobrazbe, barva Very Peri pa je simbol trenutnega globalnega duha in prehoda, ki ga doživljamo. Ker smo se izvili iz intenzivnega obdobja izolacije, se naši pojmi in standardi spreminjajo, naše fizično in digitalno življenje pa sta se združila na nove načine. Barva ponazarja zlitje sodobnega življenja, barvni trendi v digitalnem svetu se kažejo v fizičnem svetu in obratno,“ so zapisali v inštitutu.

barva leta 2022 | Avtor: Pinterest Pinterest
„Pantonejeva barva leta je odgovor na dogajanje v naši globalni kulturi in izraža, kaj ljudje iščejo,“ je dodala Laurie Pressman, podpredsednica inštituta. „Prvič v zgodovini našega izobraževalnega barvnega programa smo ustvarili novo barvo, ki odraža globalne inovacije in preobrazbo. Ker družba še naprej prepoznava barvo kot ključno obliko komunikacije ter način izražanja in vplivanja na ideje in čustva ter vključevanja in povezovanja, kompleksnost tega novega modrega odtenka z rdečo vijolično barvo poudarja obsežne možnosti, ki so pred nami."

barva leta 2022 | Avtor: Pinterest Pinterest
Barva leta se je že razširila v različne panoge. Zaznamuje oblačila, obutev, pisarniški pribor, vsekakor pa so jo že posvojili tudi proizvajalci oblazinjenega pohištva, opreme in dodatkov za dom, in hišnega tekstila. Nepogrešljiva pa je tudi na stenah, kot barvni odtenek zidne barve ter na tapetah in drugih stenskih oblogah. 

V galeriji zgoraj si oglejte nekaj primerov uporabe barve leta v bivalnih prostorih. 

barva 2021 Napovedi 2021 Pod streho To poudarjajo trendi urejanja doma za prihajajoče leto
 
Komentarjev 1
  • Laura_Deblois 09:31 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦