Posnemal je ideje s spleta, zgodilo se je to

Foto: Pinterest balkon Foto: Pinterest balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: Pinterest balkon Foto: Pinterest balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon Foto: facebook balkon
Če kdaj, je letos čas, da na novo opremimo balkon ali teraso in ustvarimo prostor za prijetno preživljanje časa na prostem. Zbrali smo nekaj odličnih idej, vrednih posnemanja. Zadovoljstvo je lahko veliko.
Oglej si celoten članek

Preden začnemo z urejanjem balkona ali terase, je vsekakor nujno preveriti, v kakšne stanju sta. Zaman bo vse trud, vložen v izbiro novega vrtnega oziroma balonskega pohištva, dodatkov in rastlinja, če na vašem balkonu pokajo keramične ploščice, odstopa omet na fasadi ali ograji, če se je v kakšnem kotu pojavila plesen ali pa po dežju na tleh stoji voda. Kako se lotiti sanacije balkona, ki je nujna, preden ga opremimo, smo že pisali. 

Če ste se prepričali, da sta vaš balkon ali terasa zdrava, začnite skrbno načrtovati. Upoštevajte njuno velikost in obliko, predvsem pa se odločite, ali bo prostor namenjen zgolj kofetkanju, ali želite ustvariti kotiček za počitek na prostem. Foto: osebni arhiv/24sata balkon

Tako je ideje iz članka posnemal eden od stanovalcev bloka in čisto na novo opremil opremil svoj balkon.

Foto: osebni arhiv/24sata balkon Iz starih pelet, ki jih je obrusil in prebarval, je izdelal po meri balkona prilegajoče se pohištvo, ambient pa privzdignil z okrasnimi blazinami, tepihom, rastlinjem in  drugimi dodatki, izbira katerih je res velika. Cene niso visoke, zato je pogosto omejitev le domišljija.

 

Foto: facebook balkon

Na majhnih balkonih pazite, da ne boste pretiravali z velikostjo pohištva, drugimi dodatki in dekoracijami, saj bo hitro videti natlačen, hkrati pa se boste na njem težko gibali. Zagotovo velja upoštevati pravilo, manj je več. Črno-bela kombinacija deluje minimalistično in elegantno.

Foto: facebook balkon

Izberite majhno mizico in zložljive stole, ki jih lahko tudi umaknete in pospravite. Izogibajte se tudi temnim barvam, balkon bo videti večji, če bodo toni dodatkov svetlejši, stene pa bele ali v nežnih odtenkih.

Foto: Pinterest balkon

Na bele površine se zelo lepo podajo leseni izdelki, ki jih popestrite in naredite bolj udobne s svetlimi blazinami, pregrinjali, ne pozabite pa tudi na zanimiva svetila, ki bodo zvečer ustvarila prijetno vzdušje.

Foto: facebook balkon

Ne oklevajte, če imate radi bolj živahne barve. Z njimi boste ustvarili z energijo nabit prostor, kar se zelo poda balkonom in terasam, bolj kot počitku, namenjenim druženju. 

Foto: Pinterest balkon
Oblazinjeno zunanje pohištvo je prava izbira za nekoliko večje površine, predvsem pa tam, kjer ga lahko postavite ob steno. Na te lahko namestite tudi kakšno polico ali postavite stojalo, naje pa cvetlične lončke, svetila in druge dekoracije. Priročne bodo tudi za odlaganje časopisov, revij in knjig. 

Foto: facebook balkon

Namesto mini oblazinjenega pohištva lahko pod strop obesimo viseč stol ali visečo mrežo, oboje je že nekaj zadnjih sezon zelo „in“. 

Foto: facebook balkon
Razmislite tudi o tem, kako se boste poleti zavarovali pred močnim soncem. Zaščita so lahko različne tende in senčniki, lahko pa izberete preprosto platneno zaveso, ki jo obesite pod strop. 

Vrtno pohištvo Tega pri sosedih ne boste videli

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.