Pod streho
1577 ogledov

Tega pri sosedih ne boste videli

vrtno pohištvo
1/14
balcony garden web
Ne listajte reklamnih letakov, izzovite svojo domišljijo in uporabite roke ter si ustvarite unikaten kotiček za posedanje in poležavanje na vrtu ali terasi.

Ni lepšega kot dan začeti z jutranjo kavo in ga končati z večerjo na terasi ali vrtu. Za to potrebujete le mizico in stol ali dva, ali pa vrtno jedilno garnituro, če imate streho, pa si lahko omislite tudi dnevno sobo na prostem.

Najlažje je preveriti ponudbo na spletu, prelistati reklamne letake, ki so jih v tem času polni nabiralniki, se odpraviti do najbližjega trgovca z vrtnim pohištvom in izbrati enega od številnih kompletov, ki jih ponujajo. Manjka še nekaj okrasnih blazin, da bo sedenje ali poležavanje še bolj udobno. Kupljeno le še postavite v vam ljub kotiček, potem pa ne glejte čez plotove k sosedom, saj boste lahko razočarani. 

Vrtno pohištvo | Avtor: Profimedia Profimedia
Precejšnja možnost je, da boste pri katerem od njih ali pa na obisku pri prijateljih zagledali prav takšno vrtno garnituro, kot ste jo pravkar privoščili sebi, le okrasne blazino bodo malo drugačne, a zgolj za spoznanje. 

Zato se odločite drugače. Sami si naredite in opremite čisto svoj kot z vrtno garnituro in ustvarite posebno vzdušje, takšno, ki je pisano vam na kožo. Bolj romantični boste ubrali rustikalno ali vintage smer, bolj zadržani pa moderne, izčiščene linije s pridihom naravnega. 

Na vrtu si lahko dovolite bistveno več ustvarjalnega in likovnega kaosa ter med seboj kombinirate najrazličnejše kose starega in novega pohištva. Pobrskajte za starimi stoli in skorajda odsluženimi mizami. Očistite in obrusite jih, morda jim dodajte nekaj barve. 

Obiščite bolšji sejem, poglejte na podstrešjih pri babicah in tetah, vprašajte ali ima kdo kakšen star kos, ki bi ga lahko uporabili na vrtu. Uporabite palete, odslužene vzmetnice in pnevmatike, morda imate staro zofo, ki jo lahko postavite pod streho na vrtu, kupite okrasne blazine, uporabite stara pregrinjala, če ste spretni, prevleke za blazine zašijte sami. 

Vrtno pohištvo | Avtor: A few favorite things A few favorite things
Vrtno pohištvo lahko tudi narišete in poiščete mizarja, ki vam ga bo izdelal po meri, potem pa mu z dodatki vdihnite barvitost in udobje. V galeriji smo zbarli nekaj idej, ki so vam lahko navdih.

Več o urejanju doma lahko najdete tukaj.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice