Pod streho
4429 ogledov

Posnemal je ideje s spleta, zgodilo se je to

balkon
1/14
Dezzen
Če kdaj, je letos čas, da na novo opremimo balkon ali teraso in ustvarimo prostor za prijetno preživljanje časa na prostem. Zbrali smo nekaj odličnih idej, vrednih posnemanja. Zadovoljstvo je lahko veliko.

Preden začnemo z urejanjem balkona ali terase, je vsekakor nujno preveriti, v kakšne stanju sta. Zaman bo vse trud, vložen v izbiro novega vrtnega oziroma balonskega pohištva, dodatkov in rastlinja, če na vašem balkonu pokajo keramične ploščice, odstopa omet na fasadi ali ograji, če se je v kakšnem kotu pojavila plesen ali pa po dežju na tleh stoji voda. Kako se lotiti sanacije balkona, ki je nujna, preden ga opremimo, smo že pisali. 

Če ste se prepričali, da sta vaš balkon ali terasa zdrava, začnite skrbno načrtovati. Upoštevajte njuno velikost in obliko, predvsem pa se odločite, ali bo prostor namenjen zgolj kofetkanju, ali želite ustvariti kotiček za počitek na prostem.

balkon | Avtor: osebni arhiv/24sata osebni arhiv/24sata

Tako je ideje iz članka posnemal eden od stanovalcev bloka in čisto na novo opremil opremil svoj balkon.

balkon | Avtor: osebni arhiv/24sata osebni arhiv/24sata
Iz starih pelet, ki jih je obrusil in prebarval, je izdelal po meri balkona prilegajoče se pohištvo, ambient pa privzdignil z okrasnimi blazinami, tepihom, rastlinjem in  drugimi dodatki, izbira katerih je res velika. Cene niso visoke, zato je pogosto omejitev le domišljija.

 

balkon | Avtor: facebook facebook

Na majhnih balkonih pazite, da ne boste pretiravali z velikostjo pohištva, drugimi dodatki in dekoracijami, saj bo hitro videti natlačen, hkrati pa se boste na njem težko gibali. Zagotovo velja upoštevati pravilo, manj je več. Črno-bela kombinacija deluje minimalistično in elegantno.

balkon | Avtor: facebook facebook

Izberite majhno mizico in zložljive stole, ki jih lahko tudi umaknete in pospravite. Izogibajte se tudi temnim barvam, balkon bo videti večji, če bodo toni dodatkov svetlejši, stene pa bele ali v nežnih odtenkih.

balkon | Avtor: Dezzen Dezzen

Na bele površine se zelo lepo podajo leseni izdelki, ki jih popestrite in naredite bolj udobne s svetlimi blazinami, pregrinjali, ne pozabite pa tudi na zanimiva svetila, ki bodo zvečer ustvarila prijetno vzdušje.

balkon | Avtor: facebook facebook

Ne oklevajte, če imate radi bolj živahne barve. Z njimi boste ustvarili z energijo nabit prostor, kar se zelo poda balkonom in terasam, bolj kot počitku, namenjenim druženju. 

balkon | Avtor: Dezzen Dezzen

Oblazinjeno zunanje pohištvo je prava izbira za nekoliko večje površine, predvsem pa tam, kjer ga lahko postavite ob steno. Na te lahko namestite tudi kakšno polico ali postavite stojalo, naje pa cvetlične lončke, svetila in druge dekoracije. Priročne bodo tudi za odlaganje časopisov, revij in knjig. 

balkon | Avtor: facebook facebook

Namesto mini oblazinjenega pohištva lahko pod strop obesimo viseč stol ali visečo mrežo, oboje je že nekaj zadnjih sezon zelo „in“. 

balkon | Avtor: facebook facebook

Razmislite tudi o tem, kako se boste poleti zavarovali pred močnim soncem. Zaščita so lahko različne tende in senčniki, lahko pa izberete preprosto platneno zaveso, ki jo obesite pod strop. 

vrtno pohištvo Vrtno pohištvo Pod streho Tega pri sosedih ne boste videli

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.