9 nasvetov za popolno zabavo ob bazenu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zabave ob bazenu so popolno doživetje za otroke in odrasle. Če želite organizirati najboljšo vrtno zabavo z bazenom, nadaljujte z branjem.
Oglej si celoten članek

Na svojem vrtu si mnogi omislijo večje ali manjše bazene, ki so kot nalašč za popolno poletno zabavo.

Morda boste letos nekje v bližini celo najeli vilo z bazenom z namenom, da tam pripravite zabavo ... Tudi v Sloveniji je kar nekaj ponudnikov z možnostjo najema cele hiše z bazenom, na voljo so celo spalnice, da lahko nekateri gostje prespijo. Lahko jo najamete tudi za več dni in združite z vašim poletnim oddihom ...

Za vas smo zbrali 9 ključnih točk za popolno zabavo ob bazenu. 

1.     Načrtuj, napiši, nariši ...

Na začetku razmislite, kakšno zabavo si želite, ali želite poudariti kakšno posebno temo, kakšne hrane si želite, kakšne pijače, po čem si bodo gostje zapomnili zabavo. Če gre za otroško rojstnodnevno zabavo, bo posebna tema zelo dobrodošla, za deklice denimo princese ali lepotni salon, za dečke pa dinozavri, avtomobilčki ... V tem stilu oblikujte tudi vabila za zabavo, predhodno se lahko odločite za barvo, ki bo krasila zabavo, takšna naj bodo tudi vabila.

Tudi če teme zabave ne boste imeli, poskrbite za vabilca, ki vsebujejo vse potrebne informacije. Na njih naj piše, kaj potrebujejo za zabavo, na primer dvojne kopalke, brisačo ...

 

2.     Dekoracija

Dekoracija je pomemben del zabave, saj smo ljudje vizualna bitja. Pri točki ena ste se že odločili, kakšne barve bo zabava, izberite pa vesele in živahne barve, da bo vzdušje res pravo. Za dekoracijo ne poskrbijo le baloni, lampijoni in ostala kupljena dekoracija, za dekoracijo lahko uporabite tudi napihljive živali in blazine, ki ležijo v ali ob bazenu. Če bo zabava tudi v večernih urah je pomemben del dekoracije tudi nočna razsvetljava.

3.     Smeti

Nič ni slabšega kot polno smeti na zabavi, pa tudi kilogrami odpadkov po zabavi. V spodnjih prispevkih preberite, kako na enostaven način zmanjšati odpadke, ideja s kozarci je fenomenalna.

Piknik Strošek med 10 in 20 evrov, povzročili boste skoraj 3 kilograme odpadkov Piknik Kozarci za vlaganje: kako jih uporabiti na vrtni zabavi

4.     Odlična pijača

Pijača naj ne bo le okusna, ampak tudi lepa. Na poletni vroči zabavi je nujen led v kockah, s katerim se bodo otroci radi igrali ... Obenem naredijo pravo vzdušje barvane slamice, v pijači pa dobrodošli kosi sadja ali zelišč ... Ker govorimo o zabavi na bazenu, si pri zabavi za odrasle lahko priskrbite plavajoči pladenj s pijačo, ki ga bodo gostje oboževali ...

5.     Osvežilna hrana

Poleti v hudi vročini obiskovalcem ne bo prijala samo težka hrana, najbolj jim bo šla v slast osvežilna hrana, kot je denimo sadje, zelenjava ali sladoled. Imejte skrinjo polno sladolednih lučk, gostje pa naj čez dan jedo narezano sadje in zelenjavo. Seveda  predvsem v hladnejših in večernih urah na vrtnih zabavah prija dobra žar hrana, da gostje ne bodo lačni.

6.     Darilca za domov

Vsi imajo radi darilca. Na zabavi lahko otroci sami izdelajo izdelke, ki jih odnesejo domov. Če je to zabava za deklice, lahko izdelujete verižice, bleščeče obeske ... Lahko pa ob prihodu vsakemu obiskovalcu podarite nekaj, da bodo med seboj povezani. Na primer poceni sončna očala za vse, klobuke, kratke majice, vsakemu lahko podarite lepo brisačo.

7.     Glasba

Vnaprej pripravite tudi glasbo, ki jo prilagodite gostom. Lahko naredite posebno glasbo za čez dan in posebno za mirnejši večer.

8.     Igre za bazen in ob bazenu

Foto: Profimedia bazen Pobrskajte po spletu in poiščite zabavne igre, ki so primerne za vaše goste. Z igrami se bodo obiskovalci povezali in zabavali. Naj bodo to zabavne igre in ne takšne, ki spravljajo goste v zadrego.

Vsekakor med bazenskimi igrami ne sme manjkati enostavno a zabavno podajanje žoge. Z njo se lahko igrate zgolj vodno odbojko ali pepčka ...

9.     Poletne nadloge

Ne pozabite na komarje, nadležne ose in na opekline s soncem. V ta namen naredite sončni kotiček, kjer se lahko gostje namažejo s sončno kremo, številni vam bodo hvaležni. Obenem poskrbite za odganjanje komarjev, eden od prikupnih načinov za vrtno zabavo je prižiganje sveč z vonjem, ki odganja komarje. Slastna hrana bo privabljala muhe in ose, zato jo je najbolje pokriti z mrežicami.

Foto: Profimedia Tigrasti komarji

 

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.