Magazin > Odnosi in prosti čas
1839 ogledov

Kozarci za vlaganje: kako jih uporabiti na vrtni zabavi

Kozarci Profimedia
Če organizirate piknik ali vrtno zabavo, tokrat obvezno uporabite kozarce za vlaganje. Naj bodo rdeča nit vašega dogodka, z njimi boste rešili številne težave ...

Že dolgo me navdušujejo načini, kako lahko izdelke na novo uporabimo, jih recikliramo in s tem zmanjšamo negativen vpliv na planet. Žal se mnogokrat recikliranje izdelkov izkaže za zamudno, nam vzame res veliko časa, pa tudi uporabno ni preveč.

Pri recikliranju obstajajo izdelki, ki jih vzljubijo tudi tisti najbolj praktični in s hitrim tempom življenja. Eden tašnih izdelkov so kozarci za vlaganje, v katerih kupimo marmelade, vložene kumare, gobice, paprike in podobno. Stekene kozarce na enostaven način očistimo, peremo jih v pralnem stroju, prihranijo nam veliko stroškov in skrbi. 

Začelo se je s poletjem in tekočino

Ljudje imamo določene navade, ki jih težko izkoreninimo. In eden takšnih so denimo kozarci za sokove in vodo. V resnici so večinoma zelo nepraktični. So premajhni ali čudnih oblik, ki nam v omari zavzamejo veliko nepotrebnega prostora. Ob pranju v pomivalnem stroju se mnogokrat obrabijo in hitro izgubijo začetni sijaj. Ko padejo na tla se hitro razbijejo, mnogi niso odporni na vročo tekočino, služijo pa le svojemu prvotnemu namenu. Kljub temu jih kupujemo in uporabljamo, čeprav imamo na dlani boljšo in bolj praktično rešitev. 

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Mi smo jih pretežno zamenjali s kozarci za vlaganje, ki so nas povsem osvojili. Vanje lahko zlijem še vroč čaj, ki se v kozarcu počasi ohladi. Kozarec lahko preprosto zapremo s pokrovom in ga odnesemo pred hišo, kjer vanj ne bo poletela muha in ga ne bodo polili otroci ali psi. V kozarec si lahko pripravim jutranjo kavo, ki jo do konca spijem v službi, v kozarce natočim tudi vodo, saj mi je zaradi velikosti kozarca ni potrebno večkrat dolivati. To pride posebej prav v poletnih vročih mesecih, ko si kozarce vode odnesemo ven na vrt.  

Kozarci na pikniku in vrtni zabavi

Načinov, kje vse lahko uporabimo kozarce za vlaganje je nešteto. Tokrat bomo spregovorili o pripravi okolju prijazne vrtne zabave ali piknika, ki ima številne prednosti. Vaši gostje bodo zagotovo navdušeni nad vašim inovativnim pristopom pogostitve, ki je tudi vizualno privlačen. 

Ob koncu boste lahko ostanke hrane vašim gostom shranili kar v steklene kozarce, ki jih bodo odnesli domov in vam jih ne bo treba vračati. Gostje jih bodo lahko ponovno uporabili v svojem gospodinjstvu, morda boste nanje vplivali tako, da bodo začeli z reciklažo kozarcev za vlaganje še sami. 

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Za osvežilno pijačo na vrtni zabavi uporabite kozarce za vlaganje in poskrbite za lepo dekoracije. Dovolj bo, če boste v kozarce dali nekaj mete, limone, ledu, žlico medu in vodo. Pijača bo cenovno ugodna, osvežilna, lepega videza, zaradi velikosti kozarcev jo bodo vsi pili dolgo časa.

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
V kozarcih lahko ponudite tudi hrano, zelo priljubljene so tako hladne kot tople jedi. Gostom lahko ponudite kuhane testenine v kozarcih, ki jim dodate kuhano ali svežo zelenjavo ali kakšno drugo okusno omako. Gostje zaprte kozarce pretresejo in imajo odlično toplo pojedino. 

Če bodo gostje jedli iz kozarcev, ne boste protrebovali krožnikov, ki bi sicer romali v odpadke ali pa bi pomenili goro posode po vašem pikniku. Če bodo gostje svojo hrano pustili, le zaprejo pokrov in na koncu piknika svojo hrano odnesejo domov. Tako se izognemu tudi ostankom hrane. Tudi če bodo obrok pojedli do konca, se lahko dogovorite, da kozarec odnesejo domov, ga sami operejo in naprej uporabljajo. 

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Lahko si privoščite solate v kozarcih, kjer zmešate poljubno zelenjavo in prelive. Solato si gostje zmešajo tik preden začnejo jesti. 

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
V kozarce pripravite mamljive prelive za solate ali testenine, ki si jih gostje sami dodajo k jedem. Prelivi so lahko namenjeni hrani iz žara, ki jo boste sproti pekli na pikniku ali vrtni zabavi.

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia

V kozarcih ponudite sveže sadje ali zelenjavo. Ko so kozarci prazni, lahko prinesete nove, ki ste jih predhodno napolnili. Tudi s tem se boste izognili nepotrebni embalaži in odpadkom, pa tudi delu med samo zabavo.

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Za ljubitelje kave poskrbite s kavo v kozarcih.

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob koncu piknka ponudite še slastno sladico, seveda tudi v kozarcih. Na tak način lahko pripravite številne dobre sladice, ki bodo v kozarcih izgledale še slajše. Ob koncu piknika vam ne bo treba rezati torte in je deliti, vaši prijateji jo bodo odnesli domov kar v svojem kozarcu. 

Kozarci | Avtor: Profimedia Profimedia
Kozarce lahko uporabite tudi za lično dekoracijo z lučkami ali svečkami, ko se zvečeri. Čez dan lahko vanje položite sveže cvetje, ki bo služilo za dnevno dekoracijo vaše vrtne zabave. 

 

anja.scuka@zurnal24.si