Atrakcija za vse ljubitelje Jurskega parka

Foto: Karantanija cinemas
Foto: Karantanija cinemas
Indonezijske oblasti potrdile gradnjo projekta, ki v krogu okoljevarstvenikov buri duhove.
Oglej si celoten članek

Indonezijske oblasti so kljub opozorilom Unesca, da bi postavitev lahko imela posledice na krhko okolje, prižgale zeleno luč za gradnjo spornega 'Jurskega parka' v narodnem parku Komodo.

Okoljevarstvenike skrbi predvsem, da bi gradnja zabaviščnega parka ogrozila življenjski prostor zaščitenega komodoškega varana, znanega tudi kot 'komodoški zmaj'. V Indoneziji jih živi okoli 3100. Ti edinstveni kuščarji z dolgim viličastim jezikom pa lahko zrastejo do tri metre in tehtajo do 90 kilogramov. 

Predstavnik indonezijskega ministrstva pa na njihovo prošnjo za Reuters odgovarja: "Ta projekt se bo nadaljeval ... dokazano je bilo, da ne bo nobenih posledic".  Iz Unesca so po drugi strani sporočili, da so na srečanju z indonezijsko vlado zaprosili za posodobljeno oceno tveganja, a odgovora (še) ni bilo.

izpoved Slovenke "Za masko idealnega se skrivajo pristni, skriti deli, kjer živi resničen človek"

Še vedno veliko vprašanj

Popolnoma jasno, kaj vse projekt, osredotočen na otok Rinca, zajema, ni. Lani je vlada sporočila zgolj, da na otoku gradi "vrhunsko turistično atrakcijo".

Rima Melani Bilaut iz indonezijskega okoljskega foruma (WALHI) je dejala, da bi projekt lahko imel posledice tudi na lokalno skupnost, prav tako bi lahko vznemiril varane. "Vlado pozivamo, naj razvije turizem, ki temelji na ljudeh. Tu živijo ljudje," je še dejala.

zgled mnogim Podatki zaskrbljujoči, a Slovenija izstopa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.