Popotnik
367 ogledov

Atrakcija za vse ljubitelje Jurskega parka

jurski park Karantanija cinemas
Indonezijske oblasti potrdile gradnjo projekta, ki v krogu okoljevarstvenikov buri duhove.

Indonezijske oblasti so kljub opozorilom Unesca, da bi postavitev lahko imela posledice na krhko okolje, prižgale zeleno luč za gradnjo spornega 'Jurskega parka' v narodnem parku Komodo.

Okoljevarstvenike skrbi predvsem, da bi gradnja zabaviščnega parka ogrozila življenjski prostor zaščitenega komodoškega varana, znanega tudi kot 'komodoški zmaj'. V Indoneziji jih živi okoli 3100. Ti edinstveni kuščarji z dolgim viličastim jezikom pa lahko zrastejo do tri metre in tehtajo do 90 kilogramov. 

Prejšnji mesec so predstavniki Unesca na konferenci svetovne dediščine zato dejali, da bi moral načrtovani projekt zaradi strahu pred ribolovom na črno in potencialnega vpliva na naravno okolje komodoškega zmaja nujno prestati novo oceno okoljskega vpliva.

Predstavnik indonezijskega ministrstva pa na njihovo prošnjo za Reuters odgovarja: "Ta projekt se bo nadaljeval ... dokazano je bilo, da ne bo nobenih posledic".  Iz Unesca so po drugi strani sporočili, da so na srečanju z indonezijsko vlado zaprosili za posodobljeno oceno tveganja, a odgovora (še) ni bilo.

izpoved Slovenke Popotnik "Za masko idealnega se skrivajo pristni, skriti deli, kjer živi resničen človek"

Še vedno veliko vprašanj

Popolnoma jasno, kaj vse projekt, osredotočen na otok Rinca, zajema, ni. Lani je vlada sporočila zgolj, da na otoku gradi "vrhunsko turistično atrakcijo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rinca Island (@rincaisland)

Rima Melani Bilaut iz indonezijskega okoljskega foruma (WALHI) je dejala, da bi projekt lahko imel posledice tudi na lokalno skupnost, prav tako bi lahko vznemiril varane. "Vlado pozivamo, naj razvije turizem, ki temelji na ljudeh. Tu živijo ljudje," je še dejala.

avto kamp Izola zgled mnogim Popotnik Podatki zaskrbljujoči, a Slovenija izstopa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice