Britanci Triglavski narodni park uvrstili na laskavo lestvico

Foto: Profimedias Triglavski narodni park
Označili so ga za enega najbolje varovanih skrivnosti Evrope.
Oglej si celoten članek

Britanski Daily Telegraph je objavil seznam 20 najbolje varovanih (naravnih) skrivnosti v Evropi. Na laskavo lestvico krajev, za katere menijo, da jih njihovi bralci še niso obiskali, so britanski novinarji uvrstili tudi naš Triglavski narodni park. Poimenovali so ga kar "alpsko igrišče za pohodnike in raftarje".

Daily Telegraph priporoča obisk park predvsem med majem in septembrom. Dopisali pa so tudi, da si lahko septembra ogledajo tradicionalni kravji bal, ki letos poteka 16. septembra. "Reka Soča pleše skozi zahodno tretjino parka. Udeležite se raftinga na najlepšem odseku Soče in si oglejte čudoviti slap Boka, ki je velik kar 136 metrov," so zapisali v Daily Telegraphu.

Na laskavo lestvico so se poleg Triglavskega narodnega parka uvrstili tudi italijanski Gargano in Bergamo, v Španiji priporočajo pokrajino Extremaduro, ki velja za najbolj zeleno območje države, v Franciji priporočajo ogled vinorodne griče Beausolaisu, v Nemčiji baltsko obalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.