Popotnik
1024 ogledov

Britanci Triglavski narodni park uvrstili na laskavo lestvico

Triglavski narodni park Profimedias
Označili so ga za enega najbolje varovanih skrivnosti Evrope.

Britanski Daily Telegraph je objavil seznam 20 najbolje varovanih (naravnih) skrivnosti v Evropi. Na laskavo lestvico krajev, za katere menijo, da jih njihovi bralci še niso obiskali, so britanski novinarji uvrstili tudi naš Triglavski narodni park. Poimenovali so ga kar "alpsko igrišče za pohodnike in raftarje".

Daily Telegraph priporoča obisk park predvsem med majem in septembrom. Dopisali pa so tudi, da si lahko septembra ogledajo tradicionalni kravji bal, ki letos poteka 16. septembra. "Reka Soča pleše skozi zahodno tretjino parka. Udeležite se raftinga na najlepšem odseku Soče in si oglejte čudoviti slap Boka, ki je velik kar 136 metrov," so zapisali v Daily Telegraphu.

Na laskavo lestvico so se poleg Triglavskega narodnega parka uvrstili tudi italijanski Gargano in Bergamo, v Španiji priporočajo pokrajino Extremaduro, ki velja za najbolj zeleno območje države, v Franciji priporočajo ogled vinorodne griče Beausolaisu, v Nemčiji baltsko obalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.