Čeprav bi lahko odprli vrata, jih je večina še zaprtih

Foto: Profimedia
Čeprav lahko od danes goste sprejemajo tudi večji hoteli in zdravilišča, ti povečini ostajajo še zaprti. Nekateri bodo goste začeli sprejemati ta konec tedna, drugi še kasneje. Številni opozarjajo, da bo ključno odprtje meja, saj bodo brez tujih gostov težko zapolnili dovolj zmogljivosti.
Oglej si celoten članek

V gorenjskih turističnih središčih je večina večjih hotelov danes še zaprtih. V Sava hotelih Bled, v okviru katerih deluje šest hotelov, letos zaradi pandemije in odvisnosti od tujih gostov načrtujejo odprtje le enega hotela, in sicer prenovljenega Hotela Park 25. junija.

So pa na Bledu danes odprli Hotel Triglav, ki bi sicer s svojimi 22 sobami lahko deloval že prej, a so se glede na razmere za ponovni zagon odločili z današnjim dnem. Gostov sicer danes še ne pričakujejo, bodo pa prišli še v tem tednu, saj imajo nekaj rezervacij iz Slovenije. Zaenkrat hotel ne bo poln, vendar, kot pravijo v hotelu, kjer ostajajo optimistični, nekje morajo začeti.

Foto: Profimedia Kranjska Gora jezero Jasna Tudi v Kranjski Gori večina hotelov ostaja zaprtih. V Hit Alpinei, ki je največji ponudnik tamkajšnjih nastanitev, bodo objekte odpirali postopno. Direktor Hit Alpinee Milan Sajovic je pojasnil, da bodo začeli ta konec tedna z apartmaji Vitranc, kjer pričakujejo slovenske goste, pa tudi nekaj tujih. Hotele bodo nato odpirali enega za drugim, odvisno od zasedenosti. Pri tem pa bo, kot je povedal Sajovic, ključna sprostitev meja, kjer je sedaj status negotov in situacija iz dneva v dan drugačna.

Na to je opozoril tudi direktor Bohinj Eco Hotela Anže Čokl, ki je pojasnil, da ni točnih informacij, kako bo z odprtjem meja. "Večino naših gostov predstavljajo tujci in dokler ne bo z mejami rešeno, bi z odpiranjem hotela samo poglabljali katastrofalno finančno sliko," je dejal. Računajo, da bodo hotel in vodni park odprli ob koncu meseca oziroma ob odprtju meje z Avstrijo. Njegov manjši butični hotel Surose 7 bo vrata odprl 11. junija.

Turistični boni Kacin predstavil datum, ko bo morda že mogoče koristiti vavčerje

Odpirajo v petek, ko imajo najavljene goste

V Termah Olimia so se odločili, da bodo hotele Breza in Sotelia ter aparthotel Rosa in apartmajsko naselje Lipa odprli v petek. Takrat bodo začeli obratovati tudi bazeni Family Wellnessa Termalija in Wellness centra Orhidelia, medtem ko bodo, če bo vreme ugodno, vrata Termalnega parka Aqualuna odprli prihodnji petek, 12. junija.

V času epidemije so po besedah direktorja marketinga Vasje Čretnika v Termah Olimia poleg nujnih vzdrževalnih del izvedli tudi investicijo v prenovo in razširitev restavracije in posodobitev kuhinje v hotelu Breza, v Termah Tuhelj pa zaključujejo drugo fazo posodobitve kampa, v okviru katere bodo uredili glamping s 36 mobilnimi enotami, bazenom in wellness oazo.

Čretnik pravi, da so dobro pripravljeni na sprejem gostov, in teh bodo imeli že ta konec tedna precej v vseh nastanitvenih zmogljivostih. Kot je ocenil, je bila promocijsko prodajna akcija, ki so jo lansirali v začetku maja, ko še niso bili znani datumi odpiranja, zelo uspešna. Tudi to je eden od razlogov, da bodo odprli v petek, ko že imajo najavljene goste in ne danes, je še pojasnil Čretnik.

Foto: Terme Olimia Family-Wellness Termalija - Terme Olimia

Zdravilišče se bo v enem tednu vrnilo v ustaljene tire delovanja

Tudi družba Thermana bo hotel Zdravilišče Laško odprla v petek, bazene hotela Thermana Park bo mogoče obiskati od 15. junija, hotel Thermana Park pa 19. junija. Hotel Thermana Park je junija tradicionalno dobro zaseden s poslovnimi in športnimi dogodki, ki pa so bili zaradi epidemije večinoma odpovedani. Ta teden pa po besedah tiskovne predstavnice Nine Pader že gostijo prve manjše enodnevne dogodke.

V hotelu Zdravilišče Laško bodo imeli od petka v večji meri goste, ki so pri njih na zdraviliškem zdravljenju in obnovitveni rehabilitaciji. Hotel se bo povsem napolnil v enem tednu in se počasi vrnil v ustaljene tire delovanja, je dodala. Zdraviliško zdravljenje na negovalnem oddelku za neposredne premestitve iz bolnišnic je sicer nemoteno potekalo tudi v času epidemije. Ambulantna fizioterapija in specialistični pregledi pa so v polnem teku že od začetka maja.

Termalni center Thermana Park z bazeni pod kupolo in zunanje bazene bodo odprli 15. junija. Z oglaševanjem trenutno ciljajo na domače wellness in počitniške goste, družine in pare. Prve tedne po odprtju imajo že zelo dobro zasedene, v kasnejših mesecih pa računajo tudi na tuje goste. Da bodo uspeli na tujih trgih, mora biti zadoščeno tudi ostalim pogojem, kot je na primer dovoljen vstop v Slovenijo z njihovih ključnih tujih trgov, je dejala Padrova.

Slovenija Tako boste lahko izkoristili bone za turizem, veljavni bodo do ...

Za varnostne ukrepe bo poskrbljeno

Terme Ptuj začetek sezone prav tako napovedujejo za 15. junij, ko naj bi vrata odprli štirizvezdični hotel Primus, pa tudi tamkajšnji welness in hotelsko kopališče, enako pa velja za vse ostale njihove zmogljivosti, torej kamp in zunanji termalni park, medtem ko naj bi notranji bazeni in savne ostale do nadaljnjega zaprte.

Nekoliko kasneje bodo začeli goste sprejemati v Rogaški Slatini. Grand hotel Rogaška bo vrata odprl 24. junija, Grand hotel Sava pa šele 2. julija. Kot sporočajo od tam, bodo za to, da bo oddih za obiskovalce brezskrben in varen poskrbeli z varnostnimi ukrepi, s katerimi bodo goste seznanili takoj, ko jih bodo prejeli od pristojnih ustanov.

Foto: Robert Reich Rogaška Slatina

Podjetje Unitur bo vrata nastanitvenih zmogljivosti in bazenov v Termah Zreče znova odprlo v sredo, pri tem pa bodo poskrbeli, kot zagotavljajo, da bodo zadostili vsem priporočenim ukrepom zdravstvene stroke, da bo počitnikovanje pri njih varno. V termah že od 6. maja izvajajo ambulantno fizioterapijo in vse posvete v specialističnih ambulantah, skupaj z vsemi priporočili pa bodo postopno odprli tudi gostinske objekte. Še naprej pa so zaprte savne, saj še niso prejeli ustreznih priporočil pristojnih ustanov. Odprli jih bodo predvidoma v drugem tednu junija.

Iz Term Maribor za zdaj sporočajo, da bodo predvidoma 15. junija odprli mestni hotel Mercure City Center, medtem ko hoteli, vključno z največjim Habakukom pod Pohorjem, za zdaj ostajajo zaprti. So pa že 22. maja znova odprli gostilno Pri treh ribnikih. Z današnjim dnem v Mariboru od večjih hotelov vrata spet odpira Hotel City.

Povpraševanje v zadnjem tednu precej naraslo

V postopno odpiranje gredo tudi v družbi Eurotas hoteli, ki imajo v piranski občini tri hotele. Hotel Piran bodo odprli v naslednjih dveh vikendih, točneje med 5. in 7. ter med 11. in 14. junijem, v najkrajšem možnem času pa bo hotel ponovno deloval po ustaljenih tirnicah, so pojasnili za STA. Odpiranje ostalih enot medtem načrtujejo skladno s stanjem na trgu oz. z odprtimi možnostmi za nemotena potovanja.

Sploh v zadnjem tednu je število povpraševanj precej naraslo, tudi sicer pa so prejemali veliko klicev in elektronskih sporočil, v katerih gostje v veliki večini zbirajo informacije o aktualnem stanju na destinaciji ter možnostih prehajanja mej, kar je pokazatelj, da je interes za obisk destinacije velik, so dodali v Eurotas hotelih.

Foto: Profimedia Piran

V kampu že sprejeli prve goste

Tudi hoteli na destinacijah družbe Sava hoteli se bodo odpirali postopno od konca tega tedna dalje, medtem ko je Kamp Lucija v Portorožu prve goste sprejel že minulo soboto. Najprej načrtujejo odprtje Hotela Ajda v Termah 3000 v Moravskih Toplicah, in sicer od nedelje, ostali hoteli v skupini pa se bodo odpirali od sredine junija dalje. Trenutno zaznavajo povečanje povpraševanja iz domačega trga za termine od junija dalje tako na obali kot v termah, zdraviliščih in na Bledu, in to predvsem za daljše dobe bivanja.

Do odprtja meje z Italijo ostajajo zaprti

Novogoriška družba Hit bi lahko svoje igralnice, hotele in ostale storitve že ponudila svojim gostom, a tudi njihova vrata zaenkrat ostajajo zaprta. Tako bo ostalo vse do odprtja meje z Italijo, saj je kar 95 odstotkov njihovih gostov Italijanov.

V Ajdovščini so že začeli sprejemati prve goste v Mladinskem hotelu in kampu. Po besedah direktorja Zavoda za šport Ajdovščina Uroša Pintarja je zanimanja tudi za prihajajoče poletne mesece precej, k njim si želijo predvsem različne športne ekipe, tudi iz tujine, za čas poletnih priprav.

Že sedaj pa jih v Ajdovščini skrbi, kako bodo kar najbolj optimalno zagotovili dovolj možnosti plavanja, rekreacije in treningov v odprtem bazenu. Samo za organizacijo športnih počitnic bi potrebovali vsaj 150 mest, po sedaj zahtevanih normativih pa je lahko skupno v in ob bazenu le 60 ljudi.

Zagon Obeta se boj za goste kot že dolgo ne

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.