Čisto nova Guardianova hotlista. Preverite, kje je Slovenija!

Foto: Profimedia Soča
The Guardian je objavil svoj izbor 20 destinacij za obisk v letu 2020. Na svojo "hotlisto" so uvrstili kraje, kjer podpirajo projekte in dejavnosti pomembne za ljudi in okolje.
Oglej si celoten članek

Čisto na začetku članka, ki si ga lahko v originalu preberete TUKAJ, je naša država. Novinarka Jane Dunford posebej izpostavlja naše z zelenjem obdane kolesarske in pohodniške poti. "Skoraj 60 odstotkov države je pokrite z gozdom in ima več kot 40 parkov in rezervatov," opisuje. Novinarka ni pozabila na novo slovensko daljinsko pot Juliano, bogato pot okoli Julijskih Alp dolgo 270 kilometrov.

Svetuje tudi kolesarjenje v okviru zelenih kolesarskih poti (Bike Slovenia Green), ki vodi kolesarje med vinske poti in nacionalne parke v Sloveniji ter poteka izključno po destinacijah nosilkah znaka Slovenia Green Destination.

Popotnik Da, tudi to imamo v Sloveniji!

Ostalih 19 zelenih destinacij

Na lestvici za obisk evropskih destinacij so še Göteborg, ki je drugo največje mesto na Švedskem in leži na jugozahodni obali Švedske.

Svetujejo tudi obisk italijanske doline Val di Vara, ki leži na severozahodu države. Na lestvici zelenih evropskih destinacij so še Flims Laax Falera, Rotterdam, Menorca, København, Dunaj, Romunija, Finska, Portugalska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.