Dobili smo nov center za metanje sekir

Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire Foto: Matic Kuder Metanje sekire
Svoja vrata je odprla nova atrakcija, ki je povsem "usekana".
Oglej si celoten članek

Z VIP turnirjem so na Kajuhovi ulici v Ljubljani otvorili nov "Axe Throwing Europe" center, ki obiskovalcem obljublja veliko zabave in tudi fizično aktivnost. Gre za t. i. "sekiromet" - tekmovalec sekiro zaluča v nekaj metrov oddaljeno tarčo, zmaga pa tisti, ki, tako kot pri pikadu, sekiro vrže najbližje sredini.

Metanje sekir je priljubljeno predvsem v ZDA, Veliki Britaniji in v Kanadi, kjer je stalnica na tekmovanjih drvarjev. "Sekiromet" pa je pred nekaj leti dobil tudi svojo mednarodno zvezo WATL, ki si prizadeva za profesionalizacijo te panoge. Pod okriljem zveze deluje tudi nekaj nacionalnih društev, ki upravljajo dvorane za metanje sekir. Nekaj let poteka tudi že svetovno prvenstvo v "sekirometu", letos bo sodelovalo po podatkih WATL sodelovalo 64 najboljši metalcev sekir iz vsega sveta. Trenutni svetovni prvak je Chris Morning iz Ontaria.

"To je kot pikado, ampak s sekirami."

Glede na to, da gre za metanje težkega in ostrega orodja, je pri metanju sekir seveda pomembno upoštevati varnostna pravila. V Ljubljani bo zato pri vedno prisoten izkušen inštruktor, ki bo udeležence naučil pravilno tehniko metanja in vseh varnostnih postopkov. "Ob upoštevanju pravil in napotkov inštruktorja ni 'sekiromet' prav nič nevarnejši od pikada ali bowlinga," so zapisali na spletni strani centra.

Foto: Matic Kuder Metanje sekire

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.