Popotnik
1684 ogledov

Dobili smo nov center za metanje sekir

Metanje sekire
1/13
Matic Kuder
Svoja vrata je odprla nova atrakcija, ki je povsem "usekana".

Z VIP turnirjem so na Kajuhovi ulici v Ljubljani otvorili nov "Axe Throwing Europe" center, ki obiskovalcem obljublja veliko zabave in tudi fizično aktivnost. Gre za t. i. "sekiromet" - tekmovalec sekiro zaluča v nekaj metrov oddaljeno tarčo, zmaga pa tisti, ki, tako kot pri pikadu, sekiro vrže najbližje sredini.

Metanje sekir je priljubljeno predvsem v ZDA, Veliki Britaniji in v Kanadi, kjer je stalnica na tekmovanjih drvarjev. "Sekiromet" pa je pred nekaj leti dobil tudi svojo mednarodno zvezo WATL, ki si prizadeva za profesionalizacijo te panoge. Pod okriljem zveze deluje tudi nekaj nacionalnih društev, ki upravljajo dvorane za metanje sekir. Nekaj let poteka tudi že svetovno prvenstvo v "sekirometu", letos bo sodelovalo po podatkih WATL sodelovalo 64 najboljši metalcev sekir iz vsega sveta. Trenutni svetovni prvak je Chris Morning iz Ontaria.

"To je kot pikado, ampak s sekirami."

Glede na to, da gre za metanje težkega in ostrega orodja, je pri metanju sekir seveda pomembno upoštevati varnostna pravila. V Ljubljani bo zato pri vedno prisoten izkušen inštruktor, ki bo udeležence naučil pravilno tehniko metanja in vseh varnostnih postopkov. "Ob upoštevanju pravil in napotkov inštruktorja ni 'sekiromet' prav nič nevarnejši od pikada ali bowlinga," so zapisali na spletni strani centra.

Metanje sekire | Avtor: Matic Kuder Matic Kuder

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice