Drugačna pravila: ne morete se obnašati kot v hotelu

Foto: Arhiv STO/Jošt Gantar Turistične kmetije
"Priti na turistično kmetijo največkrat pomeni priti k "prijateljem domov". K ljudem, ki svoje goste sprejmejo pod svojo streho, k svoji mizi, v svoj dom," pojasnjujejo v Združenju turističnih kmetij Slovenije.
Oglej si celoten članek

Dodajajo, da je kljub občutku domačnosti tudi na turistični kmetiji treba spoštovati nekaj pravil, ki niso identična pravilom, kakršne poznajo hoteli. Gostitelji denimo zelo cenijo, če na zajtrk in večerjo pridete ob dogovorjeni uri: "Če razumete, da na krožniku ne bodo stvari iz trgovine, ampak povečini plodovi z domačega vrta, njive, sadovnjaka in vinograda."

Prav tako bodo veseli, če v njihovi družbi obiščete hlev in klet, "če z njihovo vednostjo krmite domače živali, če racionalno trošite vodo in energijo, če razumete, da internetni signal včasih zataji …"

Priporočamo, da se z domačimi pogovarjate, vprašajte jih, kam lahko greste sami, kaj in koga lahko obiščete, kaj nabirate in kaj lahko počnejo otroci, če se sami odpravijo naokrog. 

Združenju turističnih kmetij Slovenije

Pred odhodom na turistično kmetijo

V združenju so z namenom, da bo bivanje na turistični kmetiji sproščeno in brez zadreg, kaj smemo in česa ne, pripravili zloženko KMETIJA ≠ HOTEL, zbirka nekaj "priporočil", koristnih predvsem ob prvem obisku kmetije. 

Ideja za počitnice V glavni sezoni zasedene, večinoma s tujci

Gostje namreč mnogokrat kar samovoljno nabirajo plodove na kmetiji, ki morda niso niti še zreli. Samovoljno obiskujejo živali, jih preganjajo ali hranijo z neprimerno hrano. Lastniki turističnih kmetij so veseli radovednih gostov in jim bodo z veseljem vse zanimivosti predstavili in pokazali sami. 

Pred odhodom na kmetijo skupaj z najmlajšimi preberite priročnik, ki ga najdete tudi TUKAJ.

Foto: Arhiv STO/Jošt Gantar Turistične kmetije

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    12:09 9. Oktober 2019.

    To ni res, če plačam storitev je to storitev, če pridm k prijatelju brez plačno sem njegov gost, vse dokler …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.