Hrvati si manejo roke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Neverjetna napoved pred prihajajočo poletno sezono.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so v času prvomajskih praznikov, od 28. aprila do 1. maja, našteli 256.000 turistov in več kot 890.000 njihovih nočitev. To je 49 odstotkov več turistov kot v enakem obdobju lani in 42 odstotkov več nočitev, so danes sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti. Med tujimi turisti so prevladovali Slovenci.

Največ nočitev so turisti ustvarili v Istri, Kvarnerju in Splitsko-dalmatinski županiji, med destinacijami pa v Dubrovniku, Poreču, Rovinju, Umagu, Zagrebu in Splitu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Celoletna, ne le poletna destinacija

Direktor Hrvaške turistične skupnosti Kristjan Staničić je te podatke komentiral z besedami, da so dosedanji letošnji turistični rezultati najboljša napoved glavne poletne sezone, ter da Hrvaška postaja vse bolj zanimiva celoletna destinacija.

Glede na vstop v schengen je Hrvaška letos bolj dostopna tudi za krajši in pogostejši obisk ob koncu tedna, je dejal. "V času prvomajskih praznikov so bili najštevilnejši turisti Slovenci, Poljaki, Avstrijci, Nemci in Italijani, kar nekaj pa je bilo tudi Nizozemcev in Britancev," je dodal Staničić.

V združenju so zadovoljni tudi z rezultati prvih štirih mesecev letos. Od januarja do aprila je Hrvaško obiskalo dva milijona turistov, ki so ustvarili 5,9 milijona nočitev, kar je 28 oziroma 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Poleg domačih gostov je do konca aprila letos največ tujih turistov prišlo iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, BiH, Italije, Velike Britanije in ZDA, največ pa v Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split, Poreč in Opatijo.

intervju Strokovnjak za turizem: "Smo kot privesek Hrvaške" V Sloveniji Pred poletno sezono: dosegamo nove mejnike!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:41 2. Maj 2023.

    Bravo ender3 , antikrist itd teleban zahojeni-- si pogledaš malo cenike naših ponudnikov za prvi maj in primerjaš z cenami …

  • 17:55 2. Maj 2023.

    Slovenci na Bledu niso zaželjen, v Bohinju jim popajo kazni na šipe avtov, v Mojstrani, Kranjski Gori morajo plačevat pakiranje …

  • 15:49 2. Maj 2023.

    Se vidi da ni več turističnih bonov! mogoče bi morali to uvesti kar fiksno vsako leto vsakemu 200€ in bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.