Jezero in neverjetne lesene skulpture

Foto: Maša Lancner Bloško jezero
Bloško jezero je priljubljena izletniška točka za motoriste, kolesarje, sprehajalce, pohodnike in družine z otroki.
Oglej si celoten članek

"V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce, razposajeni otroci pa ob njem radi preživijo poletne počitnice ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru," pojasnjujejo v občini Bloke. Ob obali je urejeno tudi otroško igrišče, svoj košček raja pa najdejo tu tudi ribiči..

Jezero je umetnega izvora, nastalo je z zajezitvijo potoka: "Okoli leta 1970 so to naredili prizadevni turistični delavci."

Na začetku prejšnega desetletja pa je občina Bloke pristopila k celoviti ureditvi jezera in njegove okolice ter ureditvi prometne in okoljske infrastrukture.

Vsi objekti iz lesa

"Velika turistična atrakcija pa je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke. V njem si turisti napasejo oči ob neverjetnih lesenih skulpturah, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija," opisujejo na občini.

Dodajajo, da so vsi objekti v parku zgrajeni samo iz lesa, dva gozdna moža pred vhodom pa vam iz srca izrekata dobrodošlico. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.