Popotnik
3477 ogledov

Jezero in neverjetne lesene skulpture

Bloško jezero Maša Lancner
Bloško jezero je priljubljena izletniška točka za motoriste, kolesarje, sprehajalce, pohodnike in družine z otroki.

"V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce, razposajeni otroci pa ob njem radi preživijo poletne počitnice ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru," pojasnjujejo v občini Bloke. Ob obali je urejeno tudi otroško igrišče, svoj košček raja pa najdejo tu tudi ribiči..

Jezero je umetnega izvora, nastalo je z zajezitvijo potoka: "Okoli leta 1970 so to naredili prizadevni turistični delavci."

Na začetku prejšnega desetletja pa je občina Bloke pristopila k celoviti ureditvi jezera in njegove okolice ter ureditvi prometne in okoljske infrastrukture.

Vsi objekti iz lesa

"Velika turistična atrakcija pa je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke. V njem si turisti napasejo oči ob neverjetnih lesenih skulpturah, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija," opisujejo na občini.

Dodajajo, da so vsi objekti v parku zgrajeni samo iz lesa, dva gozdna moža pred vhodom pa vam iz srca izrekata dobrodošlico. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andraž Bizjak 🇸🇮 (@andrazbizjak) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melania Feher (@melaniakatze) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Medo tu, medo tam...in od vseh medvedou, sm biu js največji 🤣🤣

A post shared by Aleš Kaško Kašič (@aleskasic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Master of disaster💪🏽💫

A post shared by Knific (@anze_knific) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.