Kaj je huje kot biti zamenjan s Slovaško?

Foto: Pixabay Hobbiton Nova Zelandija Foto: Summit Motors Ford
Država na južni polobli se bori z zelo bizarnim problemom.
Oglej si celoten članek

Kateri Slovenec v tujini še ni slišal vprašanj "In kje je ta Slovenija?" ali "To mislite Slovaško?" ali enostavno velike oči in nato tih "Ja, seveda, Slovenija". Od osamosvojitve se Slovenija bori s prepoznavnostjo. A ta problem se zdi povsem trivialen v primerjavi s problematiko, ki že več let zaposluje širšo javnost v Novi Zelandiji.

#GetNZontheMap

Foto: Pixabay Zemljevid brez NZ Maja lani je novozelandska turistična organizacija (100% Pure New Zealand) prvič objavila zabaven filmček, ki se spopada z resničnim problemom. Veliko zemljevidov sveta ne prikazuje Nove Zelandije, zato so zagnali akcijo #GetNZontheMap (#spravimonovozelandijonazemljevid). Kako je do tega lahko prišlo in če je vse skupaj velika zarota, se sprašuje glavni junak filmčka Rhys. V flimčku nastopa tudi priljubljena premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern.

Nemški dokumentarec "Majhne Benetke" - metropola Balkana

Zakaj je tako lahko, kakor Rhys, le ugibamo, je pa res, da se Nova Zelandija na večini zemljevidov nahaja na "nehvaležnem" mestu in je pogosto po nesreči kar odrezana. Na več družbenih omrežij so med tem že nastali profili posvečeni prav tej problematiki.

xxx

Nov zemljevid sveta – zemljevid Srednjega sveta

V zgodbo se je vključil tudi sloviti novozelandski režiser Peter Jackson, ki nastopa v drugem filmčku iz serije #GetNZontheMap. Po zgledu njegovih filmskih upodobitev Tolkienovih knjig Gospodar prstanov za Rhysa oblikuje nov zemljevid svet – zemljevid Srednjega sveta, kjer se Nova Zelandija nahaja prav v sredini.

Nov rekord Toliko turistov še ni bilo nikoli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.