Popotnik
4172 ogledov

Kaj je huje kot biti zamenjan s Slovaško?

Mount Cook Aoraki Nova Zelandija
1/2
Pixabay
Država na južni polobli se bori z zelo bizarnim problemom.

Kateri Slovenec v tujini še ni slišal vprašanj "In kje je ta Slovenija?" ali "To mislite Slovaško?" ali enostavno velike oči in nato tih "Ja, seveda, Slovenija". Od osamosvojitve se Slovenija bori s prepoznavnostjo. A ta problem se zdi povsem trivialen v primerjavi s problematiko, ki že več let zaposluje širšo javnost v Novi Zelandiji.

#GetNZontheMap

Zemljevid brez NZ | Avtor: Pixabay Pixabay
Maja lani je novozelandska turistična organizacija (100% Pure New Zealand) prvič objavila zabaven filmček, ki se spopada z resničnim problemom. Veliko zemljevidov sveta ne prikazuje Nove Zelandije, zato so zagnali akcijo #GetNZontheMap (#spravimonovozelandijonazemljevid). Kako je do tega lahko prišlo in če je vse skupaj velika zarota, se sprašuje glavni junak filmčka Rhys. V flimčku nastopa tudi priljubljena premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern.

Ljubljana Nemški dokumentarec Popotnik "Majhne Benetke" - metropola Balkana

Zakaj je tako lahko, kakor Rhys, le ugibamo, je pa res, da se Nova Zelandija na večini zemljevidov nahaja na "nehvaležnem" mestu in je pogosto po nesreči kar odrezana. Na več družbenih omrežij so med tem že nastali profili posvečeni prav tej problematiki.

Nov zemljevid sveta – zemljevid Srednjega sveta

V zgodbo se je vključil tudi sloviti novozelandski režiser Peter Jackson, ki nastopa v drugem filmčku iz serije #GetNZontheMap. Po zgledu njegovih filmskih upodobitev Tolkienovih knjig Gospodar prstanov za Rhysa oblikuje nov zemljevid svet – zemljevid Srednjega sveta, kjer se Nova Zelandija nahaja prav v sredini.

Turisti v Ljubljani Nov rekord Popotnik Toliko turistov še ni bilo nikoli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.