Na to svetovno znamenitost le peš

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Z rahljanjem ukrepov vrata ponovno odpirajo tudi številne znamenitosti po vsem svetu, med njimi je tudi ena najslavnejših francoskih kot tudi svetovno znanih turističnih točk, ki bo 25. junija spet začela sprejemati obiskovalce.
Oglej si celoten članek

Ljubitelje višin in lepih razgledov je razveselila novica, da se bo s 25. junijem od 10. ure zjutraj spet mogoče povzpeti na Eifflov stolp v Parizu, ki je bil za obiskovalce zaprt tri mesece, kar je najdaljši čas od druge svetovne vojne. Toda tokrat v malo drugačni obliki, kot smo je vajeni.

Foto: Shutterstock Eifflov stolp

Na vrh 300 metrov visokega stolpa, ki ga vsako leto obišče približno sedem milijonov ljudi, bo tokrat mogoče priti le peš. Da, prav ste prebrali. Če boste želeli uživati v razgledu na mesto ljubezni, se boste morali pošteno potruditi in premagati kar 1792 stopnic, saj dvigala (še) ne bodo obratovala.

"Da se obiskovalci, ki se vzpenjajo, in tisti, ki se vračajo z vrha, ne bi srečali, bodo za vzpon namenjene stopnice v vzhodnem kraku, za spust pa tiste v zahodnem kraku," so sporočili na uradni spletni strani Eifflovega stolpa.

Veljali pa bodo tudi drugi zaščitni ukrepi, med drugimi bo število obiskovalcev omejeno, oznake na tleh bodo opozarjale na primerno varnostno razdaljo med ljudmi, vsi obiskovalci, starejši od desetih let, bodo morali nositi maske, prav tako bodo vse prostore redno čistili in razkuževali.

Obiskovalce še naprošajo, da si vstopnice zagotovijo preko spleta in se tako izognejo čakanja v vrsti. Datum ponovnega obratovanja spletne trgovine bodo sicer sporočili naknadno.

Bi jo obiskali? Ni več Černobil, to je nova destinacija za črni turizem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.