Naj destinacije za kampiranje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Brez dvoma je kampiranje eno izmed najbolj navdušujočih načinov za raziskovanje države in Slovenija je idealna destinacijo za to. Pripravili smo seznam nekaterih sanjskih destinacij za kampiranje v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Prišel je maj, z njim pa se je uradno začela tudi sezona kampiranja. Obstaja še kaj lepšega kot oddih v neokrnjeni naravi, spanje pod zvezdami in zabavne dejavnosti, ki pridejo zraven? Preverite nekaj naših idej za majsko kampiranje v Sloveniji, ki si ga boste še dolgo zapomnili. Naj povemo, da smo izbirali iz seznama avtoampi.si tiste kampe, ki so imeli najvišje ocene. Kampi so sicer navadno odprti od aprila do oktobra, vendar najdemo tudi nekatere zimske kampe, ki so odprti celo leto. Najboljše informacije o odpiralnih časih kampov dobite tukaj

pri nas Ste že obiskali ta edinstven pojav v Evropi?

1. Kamp Menina

Kamp, ki leži na levem bregu reke Savinje in je odprt vse letonad Savinjsko dolino, vas bo nedvomno navdušil. V neposredni bližini kampa se nahajata tako čudovita Logarska dolina kot slap Rinka – najvišji slap v Sloveniji. V spomladanskem času priporočamo še obvezen postanek v bižnjem botaničnem park Mozirski gaj, ki je v tem obdobju prav posebej privlačen.

Poleg klasičnega kampiranja je v kampu Menina možen tudi najem mobilnih hišic, glamping lesenih hišic, bungalovov, počitniških prikolic in sob v hostlu. Kamp pa se ponaša tudi s pestro ponudbo dejavnosti; na voljo so otroško igrišče, adrenalinski park, zipline, mini golf, plezalna stena, supanje, rafting, soteskanje, ribolov, kolesarjenje, odbojka na mivki, nogomet, košarka, namizni tenis … Dolgčas vam tako zagotovo ne bo. Po zabavnih dejavnostih se lahko sprostite tudi v tamkajšnji savni ali pa si privoščite masažo

2. Kamp Šobec

Že vrsto let se Kamp Šobec uvršča med najboljše kampe v Sloveniji. Najdemo ga v prekrasnem borovem gozdu v bližini Lesc, v neposredni bližini reke Save ter s čudovitim pogledom na Julijske Alpe in Karavanke. Samo 3 kilometre stran leži Bled, slovenski biser, ki ponuja številne dejavnosti in zanimivosti. V kampu pa je tudi dovolj mirno, da si lahko odpočijete in se odmaknete od mestnega vrveža.

Tudi za ljubitelje dejavnosti na prostem je poskrbljeno. Od športnih površin so na voljo igrišča za tenis, nogomet, košarko, odbojko na mivki, badminton in mini golf ter plezalna stena za otroke. Omogočen je tudi najem koles, ljubitelji adrenalina pa se obvezno odpravite na rafting izlet ali zipline.

4. Kamp Nadiža Podbela

Kamp Nadiža Podbela leži v skrivnostnem Breginjskem kotu leži na dnu doline v vasici Podbela, ki je od Kobarida oddaljena 11 kilometrov. Poleti se reka Nadiža dovolj segreje, da je primerna tudi za kopanje, otroci pa predvsem uživajo v skokih s skal v manjše tolmune. V kampu je lepo urejeno otroško igrišče (peskovnik, tobogani, gugalnice, trampolini …), ki so ga dopolnili z novimi igrali, na voljo je igrišče za košarko, odbojko, mali nogomet na mivki, namizni tenis in balinišče. V poletnih mesecih organizirajo ustvarjalno-igralne aktivnosti za otroke.

V okolici so tudi številne urejene kolesarskein pohodniše poti, družinam priporočamo ogled Napoleonovega mostu na Nadiži, kjer se lahko tudi kopate, prav tako pa lahko skočite do Kobarida in si ogledate tamkajšnji muzej, slap Kozjak in bunkerje iz prve svetovne vojne.

5. BIG BERRY Luxury Lifestyle Resort

BIG BERRY resort se nahaja na pravljični lokaciji v Beli krajini, pod velikimi krošnjami 100 let starih dreves, kjer se reka Kolpa in Lahinja združita v eno. Gre za prav posebno obliko luksuznega turizma, ki temelji na tesni povezanosti z naravnim okoljem.
Ideja, ki je združena v BIG BERRY slogan – Razkošje Svobode, je predvsem odlična lokacija za druženja ali oddihe, saj na 2,5 ha površine ponuja nemalo možnosti za najrazličnejše aktivnosti.

6. Kamp Štrk

Kamp Štrk- Lovenjakov dvor leži v središču Prekmurja, le streljaj od Murske Sobote (4 km) in se nahaja v sklopu Lovenjakovega dvora v Polani. Kot del Lovenjakovega dvora kamp ponuja vse za aktivne počitnice in raziskovanje okolice – odkrivanja skrivnosti Pomurja. Odločite se lahko tudi za najem koles, električnih koles in štirikolesnikov, tako da se lahko odpravite na izlet npr. do Murske Sobote in Interaktivnega doživljajskega parka Expano.

Kampistom je ob doplačilu omogočena uporaba notranjega in zunanjega bazena, jacuzzija ter koriščenje treh različnih savn. Za otroke so urejena igrala, notranja igralnica in mini živalski vrt, kjer otroci spoznajo zajce, kokoši, ovce, koze, pujse, ponije, imajo pa tudi emuje.

Pokrajina ob reki Muri je dežela širokih polj in goric s klopotci, štorkelj, plavajočih mlinov, zdravilnih voda, energijskih točk, različnih tradicij in narečij, predvsem pa gostoljubnosti ljudi, ki živijo v tem delu Slovenije. Kraje od meje z Avstrijo, Hrvaško in Madžarko povezujejo odlično urejene kolesarske, pohodniške in sprehajalne poti ter vinske ceste. 

Ne pozabite na opremo

Preden se odpravite na dogodivščino v naravi, pa ne pozabite na ustrezno opremo. Ta poskrbi, da je kampiranje udobno, prijetno in seveda varno. Med obvezno opremo za kampiranje spadajo šotor, spalna vreča, podlaga za spanje, napihljiva blazina, čelne lučke ali podobna svetila. Ker ni boljše kave ali čaja, kot je jutranji obrok v objemu narave, sta nujno potrebna še plinski kuhalnik in lahka posoda za kuhanje, da si boste lahko pripravili topel napitek in kakovosten obrok. Med dnevnimi dejavnostmi vam bodo koristili še kakovosten nahrbtnik, steklenička za vodo, ter udobna in kakovostna oblačila.

ideja za izlet Neverjetno, kaj vse v sebi skriva Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.