Slovenija kot "najbolj varovana evropska skrivnost"

Foto: Profimedia soča Foto: Profimedia Bled Foto: Profimedia Logarska dolina
"Obiskal sem Slovenijo, eno najbolj varovanih evropskih skrivnosti," začne svojo pripoved popotnik Ignacio Maza.
Oglej si celoten članek

Ignacio Maza iz Signature Travel Network je pred kratkim obiskal našo državo in o njej na portalu Luxury Travel Advisor objavil prikupen prispevek.

"Ta kompaktna, zelena, raznolika in lepa država je razglasila neodvisnost od nekdanje Jugoslavije leta 1991. Majhna velikost Slovenije, ki je približno enako velika kot območje New Jerseya, v kombinaciji z vrhunsko infrastrukturo omogoča enostaven celovit obisk," opisuje.

Alpe, Jadran, vinske dežele in vzhodne nižine so od glavnega mesta oddaljene manj kot 90 minut vožnje. 

Ignacio Maza

Idealna za aktivne počitnice

Zaradi razgibanega terena ponuja Slovenija po mnenju Maze široko paleto možnosti za popotnike, ki iščejo aktivne počitnice: "Začnite pri Alpah, nebesih za pohodnike vseh ravni."

Navdušila ga je Logarska dolina, svetuje tudi obisk Triglava ter aktivnosti na reki Soči.

Foto: Shutterstock soča

Za kolesarje svetuje predvsem poti v bližini Bleda in ob dolini reke Krke. Za adrenalinske navdušence med drugim priporoča kanjoning in jadralno padalstvo v bližini Bovca ali Bohinja, ni pozabil niti na zipline, med katerimi je posebej izpostavil Planico. 

Foto: Profimedia Bohinjsko jezero

Pojasnjuje, da ima Slovenija kljub majhnosti kar 23 različnih kulinaričnih regij. Kot center dobre hrane priporoča Ljubljano, med katerimi je posebej izpostavil restavracijo Strelec, Monstera in Gostilno Grič. Zunaj prestolnice svetuje tudi obisk Dvorca Zemono v Vipavski dolini in Hišo Franko v Kobaridu, za katero toplo priporoča predhodno rezervacijo.

Slovenijo je po njegovem mnenju vredno obiskati tudi zaradi dobrih vin, med njimi je izpostavil teran, med regijami z dobrimi vini pa Vipavsko dolino in Goriška Brda.

Foto: TIC Brda Goriška Brda

Za tiste, ki jih zanimata predvsem kultura in zgodovina, priporoča temeljit ogled Ljubljane, obisk njenega gradu, Plečnikove značine arhitekture, Prešernovega trga in številne muzeje. Izven Ljubljane svetuje obisk Ptuja in Pirana, za zaključek potovanja pa tudi Blejsko jezero. 

Foto: NK Piran Portorož stadion Piran

"Raj na zemlji" The Times: "Ustreza vsem kriterijem raja na zemlji"

anja.scuka@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:16 26. September 2019.

    Precej turistov se obnaša kot sodrga.

  • 20:17 26. September 2019.

    ne vem, a je to mogoče reklamni oglas ... če že tako nekateri hvalijo ali hvalite to državico, bi bilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.