Popotnik
8083 ogledov

The Times: "Ustreza vsem kriterijem raja na zemlji"

Bohinjsko jezero
1/2
Profimedia
Nova daljinska pot opisana tudi v uglednem The Timesu.

"Skupnost Julijske Alpe je pripravila novo krožno daljinsko pot Julijana, dolgo 270 kilometrov, ki vodi po vseh občinah Julijskih Alp," pojasnjujejo v Turizmu Bled. Njeno uradno odprtje bo sicer ob koncu septembra.

Daljinska pot ima 16 etap, začnete pa lahko, kjer želite. Povprečna dolžina posamezne etape je 17,5 kilometra, najdaljša etapa je dolga 25 kilometrov. Daljinska pot teče po območju biosfernega območja Julijskih Alp (UNESCO MAB) in na območju Triglavskega narodnega parka. Poteka okoli gore Triglav, tako da jo med pohodom lahko opazujemo z vseh možnih smeri.

"Pot je primerna za družine in vse generacije, zahteva pa osnovno fizično pripravljenost," dodajajo v Turizmu Bled.

Nekaj slovenskih daljinskih poti lahko spoznate tudi v spodnjem prispevku.

Tolminska korita V Sloveniji Popotnik Ste že slišali za daljinske poti v Sloveniji?

Zaljubljen v Bohinj

Letošnjega maja je Slovenska turistična organizacija na študijskem potovanju gostila Paula Bloomfielda, ki je obiskal slovensko pot in bil navdušen. To je opisal tudi v prispelku "Walking the Julian Alps: a mountain idyll in stunning Slovenia", ki je bil objavljen na spletni strani britanskega medija The Times.

Nova pot sodeč po njegovem opisu vodi pohodnike po številnih izjemno slikovitih točkah v državi. Zdi se, da mu je bil od opisanega najljubši Bohinj, saj po njegovih navedbah ustreza vsem kriterijem raja na zemlji. Celoten članek je za naročnike na voljo TUKAJ (plačljiva vsebina).

Ne boste osvajali vrhov

"Na pohodniški poti JULIANA TRAIL ne boste osvojili nobenega gorskega vrha. V spoštljivi razdalji in v vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka," opisujejo v Turizmu Bohinj. Peljala vas bo tja, kjer boste začutli pravi utrip življenja v Julijskih Alpah in spoznali bogato naravno in kulturno dediščino tega čudovito osupljivega gorskega sveta z neizmernim biotskim bogastvom.

Iskati, hoditi peš, spoznavati in doživljati neznano drugačnost, ponujati in koristiti, česar drugi nimajo; to je pot, na katero vas vabimo, in s katero pozornost obračamo nazaj k izvirnosti in preprostosti življenja. To je pot osebnega romanja k sebi, k prvinski naravi in njeni čudežni lepoti, krajinski in biotski raznovrstnosti, k skritim in neznanim možnostim za meditacijo ter kotičkom z magično močjo.

Turizem Bohinj

Obljubljajo, da vas bo pot presenečala z posebnostmi in unikatnimi kulinaričnimi, kulturnimi, poselitvenimi in zgodovinskimi posebnostmi: "Nova pot vas ne bo postavila pred izzive junaških osvajanj vrhov, temveč pred osebni izziv iskanja lastne vloge v odnosu do narave in odgovornega turizma."

Aljažev stolp Triglav | Avtor: Arhiv ZVKDS Arhiv ZVKDS

Po Julijani tudi priznan fotograf

Iz Slovenske turistične agencije sporočajo, da se v septembru v Sloveniji, z namenom prehoditi celotno traso Julijane, mudi tudi izjemen digitalni vplivnež in priznan fotograf svetovnega kova, Alex Strohl. Več o njegovih dogodivščinah lahko spremljate na družbenih omrežjih Slovenske turistične organizacije in na njegovem Instagram profilu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Views along the 270km long Juliana HikingTrail — see my Story to see what stage we’re on✌🏻 @feelslovenia

A post shared by Alex Strohl (@alexstrohl) on

Komentarjev 1
  • MK 11:59 17.september 2019.

    STO promocija. Fuj. KOliko ste dobili plačano za ta PR članek!?