Najlepše grške plaže po izboru Guardiana

Foto: Profimedia Balos, Kreta
Grčija je ena izmed priljubljenih destinacij za počitnikovanje, turiste privabijo predvsem njene pravljične plaže. Te so najboljše ...
Oglej si celoten članek

Včeraj smo objavili pet naajlepših hrvaških plaž, danes preverite, katere plaže so po izboru The Guardiana v letu 2019 res vredne ogleda ...

Popotnik Najlepše hrvaške plaže po izboru Guardiana

Voidokilia, Peloponez

Laguna je del naravnega rezervata, Voidokilia je zato najbrž videti podobno, kot v času Homerjeve Odiseje. V Guardianu jo opisujejo kot "popoln polmesec belega peska". V laguni se nahaja tudi jama, nad palžo so ruševine gradu, plažo pa obiščejo številne ptice, vključno s flamingi.
Foto: Profimedia Voidokilia, Peloponnese, Grčija

Lestvica 20 najlepših evropskih plaž za obisk v letu 2019

Kaladi, Kythira 

Kythira se izogiba prekomernemu turističnemu razvoju, kot je to značilno za nekatere druge grške otoke. Tu ni tako masovnega turizma, enako velja za plažo Kaladi. Plažo sestavljajo trije popolni majhni prodnati zalivi, ki so neokrnjeni in neoblegani celo avgusta.

Foto: Profimedia Kaladi, Kythira, Grčija

Paliochori, Milos 

Ozadje plaže tvorijo spektakularne pečine v odtenkih bele, rumene, pa vse do rdeče. Pečine nudijo tudi zavetje pred vetrovi, ki lahko pokvarijo počitnikovanje na številnih plažah na tem območju. Prijetno vas bodo presenetili tudi vroči izviri pod morjem. 

Foto: Profimedia Paliochori, Milos, Grčija

Super Paradise, Mykonos

Zlati pesek, bistra voda in neprekinjena glasba poskrbijo za najboljšo točko druženja na otoku. 

Foto: Profimedia Super Paradise, Mykonos

Balos, Kreta

Kreta ima veliko svetovno znanih plaž, ki pa so večinoma prenatrpane. Plaža Balos je ponavadi zasedena samo popoldan, ko se tja pripeljejo izletniki z ladjico. Skrivnost, da jo boste resnično uživali, leži v tem, da jo obiščete zgodaj zjutraj in ostanete pozno v večer. To je kar težko, saj pridete do nje po 12-kilometrski vožnji po makadamski poti in kilometrski hoji.

Foto: Profimedia Balos, Kreta anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.