Popotnik
12651 ogledov

Najlepše hrvaške plaže po izboru Guardiana

Cikat bay, Mali Lošinj Profimedia
The Guardian je tudi za leto 2019 sestavil seznam 40 najboljših plaž v Evropi, od tega je kar pet plaž na Hrvaškem. Seznam vas bo presenetil, saj na njem ne omenjajo niti svetovno najbolj znane hrvaške plaže - Zlatega rta na Braču.

Poleg lepote so bili pri izbiri najlepših plaž pomembni tudi številni drugi dejavniki, kot so dostopnost, možnosi za opravljanje dodatnih dejavnosti in ponudba hrane.

Seznam so sestavili popotniki na podlagi svojih izkušenj na potovanjih. Se strinjate z njimi?

logarska dolina Iz Las Vegasa Popotnik Iz Las Vegasa: Slovenija najbolj vroča destinacija leta

Tokrat si je mesto na lestvici prislužila čudovita plaža na Braču, ki je sicer le nekaj kilometrov oddaljena od Bola in Zlatega rta. Prodnata plaža Murvica je obdana z borovci, oljčnimi nasadi in vinogradi, ima pa tudi čudovit razgled.

Murvica | Avtor: Profimedias Profimedias

Zaliv Čikat je sestavljen iz treh delov, kjer je največja plaža peščena in idealna za otroke. Zaliv ponuja številne aktivnosti, kot so šola surfanja, izposoja kajaka, vaterpolo, odbojka na mivki in tako dalje. Idealen je za družinske počitnice, v zalivu je kar nekaj barov in restavracij.

Zaliv Čikat, Mali Lošinj | Avtor: Profimedia Profimedia

Plaža Maslinica je skrita med borovci in je zanimiva tako ljubiteljem narave, kot tudi avanturističnim gostom. Tudi tu je polno restavracij in barov na plaži. Najdete jo na čudovitem otoku Šolta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trying to find a nicer place to swim ... nope can't find one! Šolta you were stunning! 💙

A post shared by Anna Grimaldi (@annakategrimaldi) on

Plaža Valun se nahaja na Cresu, s kristalno čisto vodo in borovci. Plaža je najlepša ob sončnem zahodu, idealna je tudi za družinske počitnice, saj ima dovolj sence.

plaža Valun, Cres | Avtor: Profimedia Profimedia

Plaža Blace je usmerjena proti jugu in odprtemu morju in je odlična izbira, če iščete miren kotiček. Peščena plaža je obkoljena z borovci, plitva voda pa je idealna za družine z majhnimi otroki. Plaža Blace je sicer največja peščena plaža na Mljetu in je od kraja Saplunara oddaljena 20 minut hoje. V Blacah so posneti številni mednarodni in Hrvaški resničnostni šovi.