Popotnik
3264 ogledov

Iz Las Vegasa: Slovenija najbolj vroča destinacija leta

logarska dolina J.Z.
ZDA so eden ključnih trgov slovenskega turizma. V letu 2018 so ustvarile prek 138.486 prihodov oziroma za skoraj 12 odstotkov več kot v letu 2017, kar jih je postavilo na 12. mesto med državami po številu prihodov v Slovenijo.

Slovenska turistična organizacija (STO) je ponovno uvrščena med najboljše nacionalne turistične organizacije sveta. Na vsakoletnem srečanju članov Virtuosa, vodilnega globalnega združenja na področju luksuzne in butične potovalne industrije, v Las Vegasu je prejela nagrado Hottest Destination of the Year, ponovno pa je bila nominirana za laskavi naziv Virtuoso Tourism Board of the Year 2019. 

"Slovenijo so nominirali agenti združenja z različnih koncev sveta, na seznamu najboljših pa so bile tako kot lani tudi  nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma kot na primer iz Avstralije, Nove Zelandije in Švice," pojasnjujejo v STO. 

ZDA so sicer po navedbah STO eden ključnih trgov slovenskega turizma. V letu 2018 so ustvarile prek 138.486 prihodov oziroma za skoraj 12 odstotkov več kot v letu 2017, kar jih je postavilo na 12. mesto med državami po številu prihodov v Slovenijo. Po številu prenočitev so prav tako zasedle 12. mesto s 314.862 ustvarjenimi prenočitvami.

Trajnost in edinstvena doživetja

"Izjemno smo veseli, da so strokovnjaki Virtuosa razglasili Slovenijo za najbolj vročo destinacijo leta in s tem izkazali posebno priznanje usmerjenosti slovenskega turizma v trajnost in butična, edinstvena, personalizirana 5-zvezdična doživetja," je komentirala. mag. Maja Pak, direktorica STO

Dodaja, da so ponosni tudi na nominacijo za najboljšo nacionalno turistično organizacijo, "kajti za njo stojijo glasovi agentov z različnih koncev sveta, ki se vsakodnevno srečujejo z obširno ponudbo raznovrstnih ponudnikov. Virtuoso je  delo STO že večkrat izpostavil kot primer dobre prakse, ponudbo slovenskega turizma pa  priporočil svojim članom."

Virtuoso je priznanji podeljeval v okviru svojega osrednjega letnega poslovnega dogodka Virtuoso Travel Week, ki med 10. in 16. avgustom poteka v Las Vegasu. Na njem se srečuje prek 6.000 profesionalcev s področja turizma, STO pa na njem sodeluje tretje leto zapovrstjo. Iz Slovenije se predstavljata tudi Turizem Ljubljana in Luxury Slovenia.

STO bo v uradnem programu izvedla prek 230 individualnih sestankov s turističnimi agenti, člani združenja Virtuoso. Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, pa bo na posebni okrogli mizi na temo prekomernega turizma spregovorila o ukrepih za preprečitev ene največjih težav sodobnega turizma. Okrogla miza je posvečena izobraževanju skupine najpomembnejših medijev, ki pokrivajo področje turizma in life styla, kot so AFAR, Architectural Digest, Conde Nast Traveler, Forbes, Travel+Leisure, Wall Street Journal.

STO bo jeseni začela izvajati program izobraževanja o Sloveniji, ki bo agentom Virtuosa dostopen prek platforme Virtuoso Travel Academy. Od leta 2017, odkar je Slovenija članica Virtuosa, beležijo veliko stopnjo rasti prodaje hotelskih namestitev in letalskih vozovnic za Slovenijo prek agentov Virtuosa.

STO

Bled | Avtor: Profimedia Profimedia
Združenje Virtuoso posveča Sloveniji precej pozornosti. Decembra 2017 je na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler, v kateri je bila glavna tema seznam potovalnih želja za 2018, postavil podobo idiličnega Blejskega jezera z otokom in napis »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope«. Januarja je v publikaciji Virtuoso Life in na svoji spletni strani www.virtuoso.com uvrstil Slovenijo med 18 top destinacij, ki jih je priporočil za obisk v letu 2018. Na začetku letošnjega leta pa je objavil seznam petih top trajnosti zavezanih evropskih regij, na katerem je izpostavil Slovenijo ter njene alpske bisere in zavezanost k trajnostnemu upravljanju z okoljskim bogastvom in ohranjanju kulinarične in kulturne dediščine. 

Združenje Virtuoso velja za vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije. Združuje 20.000 elitnih turističnih svetovalcev in agentov iz več kot 1000 turističnih agencij, ki pokrivajo vse celine in se nahajajo v 50 državah. Člani združenja so v letu 2018 dosegli 26,4 milijarde ameriških dolarjev prihodka iz naslova potovanj, kar je bilo za 11% več kot v prejšnjem letu. 

Julijske Alpe Rekordi Popotnik Vrhunec pričakujejo do konca avgusta

anja.scuka@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.