Novi turistični boni tokrat ne le za namestitve, pač pa tudi za ...

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Če bodo usklajevanja uspešna, bi lahko nove bone začeli koristiti sredi julija.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za gospodarstvo predlaga uvedbo novih bonov, ki pa bodo zajeli nekoliko več panog, ne le turizma. Kot je v odddaji Odmevi pojasnil državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, bodo z njimi spodbudili različne dejavnosti. "V pripravi tega ukrepa smo gledali na turizem širše," je dejal. Zato bodo porabo bonov omogočili tudi za panoge, za katere smatrajo, da pripomorejo k razvoju turizma - med njimi tudi dejavnost kulturnih in športnih prireditev ter gostinstva.

Foto: Anže Petkovšek Simon Zajc Vrednosti novih bonov še niso natančno določili. "To je še predmet usklajevanja, naslednji teden je sklican strokovni svet za turizem, kjer bomo šli še enkrat čez vse naše predloge, če je treba še kaj popraviti, potem pa čim prej na vlado in v Državni zbor," je povedal Zajc. Po njihovih pričakovanjih bi lahko bone začeli koristiti sredi julija. Usklajevanja potekajo tudi s finančnim ministrstvom.

Kaj pa Simon Zajc kot član SMC meni o odstopu strankarske kolegice Lilijane Kozlovič? "Žal mi je, da je do tega moralo priti," je povedal in spomnil, da jo je, ko je še vodil ministrstvo za okolje, predlagal za vodjo Agencije RS za okolje. "Glede na današnje dogajanje na vladi drugačne odločitve ni mogla sprejeti, verjamem pa, da odločitev ni bila lahka."

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:13 28. Maj 2021.

    Govori se o 50€. Za to se boš lahko povzpel na tobogan in se razgledal po okolici, za spust pa …

  • 13:02 28. Maj 2021.

    Ti boni so en sam pesek v oči. Že prejšnjih nisem mogel porabit kjer bi želel, ker jih mali zasebniki …

  • 11:11 28. Maj 2021.

    Mene bolj zanima,kam je šla razlika vrednosti lanskoletnih vavčerjev,ki so jih "mladi" dobili od svojih bližnjih sorodnikov in se niso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.