Popotnik
19354 ogledov

Novi turistični boni tokrat ne le za namestitve, pač pa tudi za ...

Piran Saša Despot
Če bodo usklajevanja uspešna, bi lahko nove bone začeli koristiti sredi julija.

Ministrstvo za gospodarstvo predlaga uvedbo novih bonov, ki pa bodo zajeli nekoliko več panog, ne le turizma. Kot je v odddaji Odmevi pojasnil državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, bodo z njimi spodbudili različne dejavnosti. "V pripravi tega ukrepa smo gledali na turizem širše," je dejal. Zato bodo porabo bonov omogočili tudi za panoge, za katere smatrajo, da pripomorejo k razvoju turizma - med njimi tudi dejavnost kulturnih in športnih prireditev ter gostinstva.

Simon Zajc | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Vrednosti novih bonov še niso natančno določili. "To je še predmet usklajevanja, naslednji teden je sklican strokovni svet za turizem, kjer bomo šli še enkrat čez vse naše predloge, če je treba še kaj popraviti, potem pa čim prej na vlado in v Državni zbor," je povedal Zajc. Po njihovih pričakovanjih bi lahko bone začeli koristiti sredi julija. Usklajevanja potekajo tudi s finančnim ministrstvom.

Kaj pa Simon Zajc kot član SMC meni o odstopu strankarske kolegice Lilijane Kozlovič? "Žal mi je, da je do tega moralo priti," je povedal in spomnil, da jo je, ko je še vodil ministrstvo za okolje, predlagal za vodjo Agencije RS za okolje. "Glede na današnje dogajanje na vladi drugačne odločitve ni mogla sprejeti, verjamem pa, da odločitev ni bila lahka."

 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
 • Avatar @narhist
  @narhist 15:13 28.maj 2021.

  Govori se o 50€. Za to se boš lahko povzpel na tobogan in se razgledal po okolici, za spust pa bo potrebno doplačati.

 • popokatopetl 13:02 28.maj 2021.

  Ti boni so en sam pesek v oči. Že prejšnjih nisem mogel porabit kjer bi želel, ker jih mali zasebniki niso mogli sprejemat, prepričan sem da bo spet tako. Namesto da bi pomagali vsem ki so imeli izpad dohodka, so ...prikaži več eni dobili veliko, drugi bore malo ali nič. Predvsem pa žal ni zastonj kosila, vlada bonov ne podarja iz lastnega žepa, temveč denar jemlje iz skupne malhe oziroma nas zadolžuje! Vzdržnost proračuna SDS skrbi izključno takrat ko niso na oblasti.

 • sam1 11:11 28.maj 2021.

  Mene bolj zanima,kam je šla razlika vrednosti lanskoletnih vavčerjev,ki so jih "mladi" dobili od svojih bližnjih sorodnikov in se niso mogli porabiti le delno,ampak so bili tudi ob 10 % porabi takorekoč 100% unovčeni. Zato mi tista statistika o porabljenih ...prikaži večh in neporabljenih vavčerjih nikakor ne štima.....