Novo 'morje' v Sloveniji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po zgledu urejenih peskokopov v Avstriji v gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center, kjer kopalcev že zdaj ne manjka.
Oglej si celoten članek

V gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center Green Lake. Večina infrastrukture je že zagotovljena, center pa naj bi popolnoma zaživel do naslednje kopalne sezone, čeprav kopalcev in rekreativnih športnikov že sedaj ne manjka. Te pritegnejo različne stvari, kot sta mir in čista voda.

Gramoznica Pleterje z urejanjem postaja prava kopalna destinacija z veliko možnosti za rekreacijo. "Uporabno dovoljenje za prostor kot takšen imamo, tako da je plažo in vse vodne športe, ki so tu na voljo, mogoče uporabljati," je za Televizijo Slovenija povedal župan občine Kidričevo Anton Leskovar.

Bled Nedovoljeno kopanje vas lahko pošteno udari po denarnici

Čakajo sicer še uporabno dovoljenje za objekte, opremo vlečnice za deskanje na vodi ter status kopalnih voda. "Kamp ima uporabno dovoljenje, tudi avtodomi so že prišli in prenočili tukaj," je razkril Leskovar.

intervju "Slovenija je med potapljači zelo zapostavljena"

Kot je še povedal župan, bodo ponudbo obogatili že ta konec tedna: "Na ta prostor smo povabili dodatne gostince, prav tako verjamemo, da bo naslednji vikend že mogoča izposoja supov in kanujev."

Na Kidričevem sicer pospešeno razvijajo športni turizem, gradijo kolesarske poti. S sosednjimi občinami pa razvijajo tudi turistično destinacijo Visit Ravno polje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.