Popotnik
9022 ogledov

Novo 'morje' v Sloveniji

kopališče, kopanje, poletje Shutterstock
Po zgledu urejenih peskokopov v Avstriji v gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center, kjer kopalcev že zdaj ne manjka.

V gramoznici Pleterje pri Kidričevem nastaja sodoben športno-rekreacijski center Green Lake. Večina infrastrukture je že zagotovljena, center pa naj bi popolnoma zaživel do naslednje kopalne sezone, čeprav kopalcev in rekreativnih športnikov že sedaj ne manjka. Te pritegnejo različne stvari, kot sta mir in čista voda.

Gramoznica Pleterje z urejanjem postaja prava kopalna destinacija z veliko možnosti za rekreacijo. "Uporabno dovoljenje za prostor kot takšen imamo, tako da je plažo in vse vodne športe, ki so tu na voljo, mogoče uporabljati," je za Televizijo Slovenija povedal župan občine Kidričevo Anton Leskovar.

Kopanje na Bledu Bled Popotnik Nedovoljeno kopanje vas lahko pošteno udari po denarnici

Čakajo sicer še uporabno dovoljenje za objekte, opremo vlečnice za deskanje na vodi ter status kopalnih voda. "Kamp ima uporabno dovoljenje, tudi avtodomi so že prišli in prenočili tukaj," je razkril Leskovar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Body of water

A post shared by Medeja Kuhanec (@medejakuhanec) on

Potapljanje intervju Popotnik "Slovenija je med potapljači zelo zapostavljena"

Kot je še povedal župan, bodo ponudbo obogatili že ta konec tedna: "Na ta prostor smo povabili dodatne gostince, prav tako verjamemo, da bo naslednji vikend že mogoča izposoja supov in kanujev."

Na Kidričevem sicer pospešeno razvijajo športni turizem, gradijo kolesarske poti. S sosednjimi občinami pa razvijajo tudi turistično destinacijo Visit Ravno polje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just you. And nature. . 🚁📷 @sasooveber . #sup #water #lake #nature

A post shared by Robi Fišer (@robifiser) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌞🚴‍♀️👫 sva dobro izkoristila lep dan 🙃

A post shared by 🌞 Carmen 🙋 S❤love❤nia (@car72kis) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice