Odlična novica za slovenski turizem

Foto: Profimedia
Poleg doline Soče so priporočili tudi obisk Bohinja.
Oglej si celoten članek

Dolina Soče se je uvrstila med 10 najboljših evropskih turističnih destinacij v letošnjem letu. Z nazivom najboljša evropska destinacija 2021 (European Best Destinations) se je okitilo portugalsko mesto Braga, dolina Soče pa se je uvrstila na deveto mesto, so sporočili iz Turizma Dolina Soče.

Popotniki so v glasovanju za 10 najboljših destinacij v letošnjem letu na drugo mesto postavili italijanski Rim, na tretje pa hrvaški Cavtat. Sledijo italijanske Firence, romunsko mesto Sibiu, francoski Pariz, grška Kefalonija, črnogorski Kotor, slovenska dolina Soče in španski Kanarski otoki.

Dolina Soče je odlična destinacija v naravi za družine, športnike in zaljubljence. Če iščete soteske, slapove, jezera, jame, reke, pa tudi tradicijo, znanje in izkušnje ter neverjetno gastronomijo, je to pravi naslov. Destinacija je raj za aktivnosti in doživetja v naravi, piše v obrazložitvi izbora European Best Destinations.

V njej so Slovenijo izpostavili kot državo, kjer sta v ospredju trajnostni turizem in narava, priporočili pa so tudi obisk Bohinja.

Potovanja 2021 Potovanja 2021: "Ne plačujte prevelikih vsot denarja vnaprej"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.