Popotnik
7330 ogledov

Odlična novica za slovenski turizem

soča
Poleg doline Soče so priporočili tudi obisk Bohinja.

Dolina Soče se je uvrstila med 10 najboljših evropskih turističnih destinacij v letošnjem letu. Z nazivom najboljša evropska destinacija 2021 (European Best Destinations) se je okitilo portugalsko mesto Braga, dolina Soče pa se je uvrstila na deveto mesto, so sporočili iz Turizma Dolina Soče.

Popotniki so v glasovanju za 10 najboljših destinacij v letošnjem letu na drugo mesto postavili italijanski Rim, na tretje pa hrvaški Cavtat. Sledijo italijanske Firence, romunsko mesto Sibiu, francoski Pariz, grška Kefalonija, črnogorski Kotor, slovenska dolina Soče in španski Kanarski otoki.

Dolina Soče je odlična destinacija v naravi za družine, športnike in zaljubljence. Če iščete soteske, slapove, jezera, jame, reke, pa tudi tradicijo, znanje in izkušnje ter neverjetno gastronomijo, je to pravi naslov. Destinacija je raj za aktivnosti in doživetja v naravi, piše v obrazložitvi izbora European Best Destinations.

V njej so Slovenijo izpostavili kot državo, kjer sta v ospredju trajnostni turizem in narava, priporočili pa so tudi obisk Bohinja.

potovanja, letalo Potovanja 2021 Magazin Potovanja 2021: "Ne plačujte prevelikih vsot denarja vnaprej"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice