Rab – otok, ki osrečuje

Foto: Foto arhiv RAT
Foto: Foto arhiv RAT
Dejstvo, da je otok Rab ena izmed prvih turističnih oaz na severnem Jadranu ne preseneča, saj je zahvaljujoč prijetnem podnebju, razčlenjeni in sončni obali, smaragdno – modrem morju, naravnim lepotam v kombinaciji s starodavno kulturo različnih civilizacij od Antike do danes, od nekdaj svojim obiskovalcem ponujal nekaj več.
Oglej si celoten članek

Krajinska raznolikost Raba je impresivna in edinstvena med jadranskimi otoki. Kontrasti izstopajo na vsakem koraku - bodisi na sprehodu, vožnji s čolnom ob obali, potapljanju v okoliških zalivih ali iz ptičje perspektive med krožnim poletom nad otokom. Otok Rab se lahko pohvali tudi z več sto kilometri kolesarskih poti vzdolž celega otoka in to je verjetno eden najboljših načinov za uživanje v dopustu.  

Foto: Photo Valamar Loves Bike Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Deset kolesarskih rut za vse okuse 

Skupaj je urejenih 340 km kolesarskih poti, razporejenih v 10 priporočenih tras. Sestavni del poti so tri učne steze Capo Fronte, Epario in Frux, ki kot del projekta Rab Archaeological Traces, čeprav kolesarsko precej nezahtevne, odkrivajo neverjetno bogastvo rabskih arheoloških lokacij. Deset možnih rut bodo zadovoljile najširše okuse, tri med njimi so zelo zahtevne, pet jih je srednje zahtevnih, dve pa sta lahki.  

Foto: Photo Valamar Loves Bike Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Za vso družino 

Lopar Trek and Family (Epario) ruta v dolžini 10 km je idealna izbira za družine, saj zagotavlja počasno in sproščujočo vožnjo ob cesti, morju, potem pa vas bo pot zapeljala skozi polja, vinograde, vrtove, sadovnjake, oljčne nasade proti najbolj znani rabski Rajski plaži. Ko se osvežite, se počasi obrnete nazaj proti Loparju, in sicer z obveznim postankom na razgledni točki, ki bo omogočila čaroben pogled na rabske zalive in tudi na okoliške otoke. 

Foto: Photo Valamar Loves Bike Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Na zahodnem delu otoka boste našli kolesarsko traso Rab Trek and Family (Capo Fronte), namenjeno celotni družini, z začetkom v Suhi Punti v smeri severa proti polotoku Kalifrontu. Celo pot steza pelje skozi neokrnjeno naravo, poleg številnih prodnatih in kamnitih zalivov, vse v globoki senci iglastih gozdov. Čeprav dolga le 22 kilometrov, ta ruta ponuja dovolj zanimivosti, da boste v njej lahko uživali cel dan.  

Foto: Foto arhiv RAT Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji

Že stari Rimljani so otok Rab poimenovali Felix Arba (srečen otok), saj jih je navdušil s svojim naravnim bogastvom in stopnjo razvitosti. Tale naziv je tudi danes slogan tega otoka, ki s svojo vedno boljšo ponudbo in raznolikostjo lahko zadovolji prav vse okuse.  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.