Ryanair vendarle v Sloveniji?

Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Iz irske nizkocenovne letalske družbe Ryanair, ki se je s slovenskega tržišča umaknil leta 2008, ko je zapustil mariborsko letališče, so sporočili, da še naprej preučujejo morebitno vzpostavitev letalskih povezav s Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Čeprav so še v februarju izključili možnost, da bi se v bližnji prihodnosti vrnili na Letališče Jožeta Pučnika, pri irskem nizkocenovcu Ryanairu sedaj vseeno raziskujejo morebitno ponovno prisotnost v Sloveniji. Kot je za portal Ex YU Aviation dejal vodja operacij za Ryanairovo podružnico, družbo Lauda Europe, Tadej Notersberg, jih Slovenija zanima predvsem v smislu razširitve povezave s srbskimi letališči. Ryanair namreč trenutno leti v Srbijo na letališče v Nišu, za katerega pravijo, da ima izjemen potencial. Pri družbi ne razmišljajo, da bi v Srbiji ustanovili bazo, bolj se nagibajo k temu, da bi povečali število letov in povezav.

Foto: Profimedia Ryanair letalo

 "Preučujemo ta dva trga, saj nas zanimata iz različnih vidikov. Če bomo ugotovili, da lahko potencial spremenimo v dobiček, sem prepričan, da se bo Ryanair odločil za ponovni vstop ali razširitev v teh dveh državah," razlaga Notersberg.

V Zagrebu številni slovenski potniki

V februarju so pri letalski družbi sicer dejali, da jih brniško letališče ne zanima, saj leži v bližini letališča Zagreb, kjer družba že ima svojo bazo. "Ljubljano dobro pokriva naša baza v Zagrebu, v neposredni bližini je tudi tržaško letališče, od koder ohranjamo polete na vrsto destinacij," so takrat zapisali. Notersberg pa je dodal: "Na letih iz Zagreba je veliko slovenskih potnikov, tudi na parkirišču je veliko avtomobilov s slovenskimi registrskimi tablicami. Prepričan sem, da slovensko tržišče dobro pokrivamo z zagrebškega letališča."

Popotnik Tega znanega nizkocenovnika Slovenija ne zanima Novi leti Ryanair bo iz Zagreba letel v 12 evropskih mest

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:48 10. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 12:58 9. Marec 2022.

    Dosezki samostojnosti, da sem moram furat v zagreb ali trst ali treviso

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.