Sladica, kakršne še niste poskusili - verjemite, videz vara!

Foto: CODA Berlin
Foto: CODA Berlin
Na prvi pogled je videti povsem običajna: lepo oblikovana sladoledna lučka na palčki, takšna, kot bi jo pograbili iz zamrzovalnika bližnje trgovine.
Oglej si celoten članek

A gre za lučko, ki je postala simbol restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama, ustvaril pa jo je priznani slaščičar René Frank, ki v berlinski Codi že več let ustvarja nenavadne sladice.

V kaviarjevi lučki so po besedah piscev portala Feast plasti, ki presenetijo: sredica iz ganacha oreha pekan, obdana s sladoledom iz topinamburja in madagaskarske vanilje Bourbon, oblita s čokolado in pekan orehi, na vrhu pa je 12 gramov kaviarja Oscietra iz Akvitanije.

Za Franka je sladica najbolj čustveni del obroka. Vrača nas v otroštvo, vzbuja nostalgijo in občutek razvajanja – v Codi pa so ta čustva predstavljena skozi popolnoma nov filter, je dejal Frank. "Gre za izkušnjo, ki je povsem unikatna."

Celoten meni spominja na otroštvo

Njegov 15-hodni meni je strukturiran kot vrhunska kulinarika, a vsaka jed je ustvarjena z različnimi tehnikami iz sveta slaščičarstva. Obrok odpre gumijasti medvedek iz rdeče pese, sledi vafelj, napolnjen s sirom raclette, ob katerem sta jogurt in kimči. Nato sledi cheesecake iz zelene in kave, ocvrta kožica svinjskega mesa, preoblečena v grisine, povaljane v prahu kislega zelja ...

Koliko bi odšteli za takšno razvajanje?

Kaviarjevo lučko si boste lahko v Berlinu privoščili za 44 €, degustacijski meni pa je v restavraciji Coda dosegljiv le najbolj premožnim - zanj boste odšteli med 264 in 294 €.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.