A gre za lučko, ki je postala simbol restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama, ustvaril pa jo je priznani slaščičar René Frank, ki v berlinski Codi že več let ustvarja nenavadne sladice.
V kaviarjevi lučki so po besedah piscev portala Feast plasti, ki presenetijo: sredica iz ganacha oreha pekan, obdana s sladoledom iz topinamburja in madagaskarske vanilje Bourbon, oblita s čokolado in pekan orehi, na vrhu pa je 12 gramov kaviarja Oscietra iz Akvitanije.
Za Franka je sladica najbolj čustveni del obroka. Vrača nas v otroštvo, vzbuja nostalgijo in občutek razvajanja – v Codi pa so ta čustva predstavljena skozi popolnoma nov filter, je dejal Frank. "Gre za izkušnjo, ki je povsem unikatna."
Celoten meni spominja na otroštvo
Njegov 15-hodni meni je strukturiran kot vrhunska kulinarika, a vsaka jed je ustvarjena z različnimi tehnikami iz sveta slaščičarstva. Obrok odpre gumijasti medvedek iz rdeče pese, sledi vafelj, napolnjen s sirom raclette, ob katerem sta jogurt in kimči. Nato sledi cheesecake iz zelene in kave, ocvrta kožica svinjskega mesa, preoblečena v grisine, povaljane v prahu kislega zelja ...
Koliko bi odšteli za takšno razvajanje?
Kaviarjevo lučko si boste lahko v Berlinu privoščili za 44 €, degustacijski meni pa je v restavraciji Coda dosegljiv le najbolj premožnim - zanj boste odšteli med 264 in 294 €.