Slovenci bomo dobili takšen prestižni plavajoči hotel

Foto: Mestna občina Velenje Velenje
Ne, plavajoči hotel ne bo 'zrasel' na slovenski obali.
Oglej si celoten članek

V sredo so v prostorih Mestne občine Velenje podpisali sporazum za sodelovanje pri pripravi projekta plavajočih hotelskih namestitev ob Velenjskem jezeru. Sporazum so podpisali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktor podjetja MC Public Affairs Mihael Cigler in direktor podjetja Planet Matters Kent Leslie Walwin.

Projekt zajema plavajoč hotel oziroma apartmaje na jezeru, apartmaje na obali ter morebitne druge objekte na nepremičninah (npr. estetska klinika). Med podpisniki sporazuma obstaja medsebojni interes po sodelovanju za pripravo projekta plavajočih hotelskih namestitev, stanovanjskih apartmajev ter morebitnih drugih objektov.

Foto: Mestna občina Velenje Velenje S sporazumom sta se predstavnika podjetji MC Public Affairs Mihael Cigler in direktor podjetja Planet Matters Kent Leslie Walwin zavezala, da bosta v sodelovanju z Mestno občino Velenje uresničevala projekt plavajočih hotelskih namestitev ob Velenjskem jezeru.

Mestna občina Velenje se je s sporazumom zavezala, da bo v okviru svojih pristojnosti v najkrajšem možnem času, v skladu z veljavno prostorsko zakonodajo, speljala celoten postopek umestitve projekta v predvidene spremembe veljavnih prostorskih aktov Mestne občine Velenje. S partnerjema pri projektu bomo aktivno sodelovali pri pogajanjih z drugimi akterji, katerih dovoljenja in soglasja bodo potrebna za dokončno izvedbo projekta. Predstavniki občine bomo aktivno sodelovali pri pogajanjih za odobritev izvedbe projekta pri organih na državni ravni in je občina za to pristojna. Aktivno bomo pomagali pri pridobitvi vseh potrebnih soglasij in dovoljenj od ostalih vpletenih akterjev, v vseh izvedbenih fazah projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.