Popotnik
2333 ogledov

Slovenci bomo dobili takšen prestižni plavajoči hotel

Velenje Mestna občina Velenje
Ne, plavajoči hotel ne bo 'zrasel' na slovenski obali.

V sredo so v prostorih Mestne občine Velenje podpisali sporazum za sodelovanje pri pripravi projekta plavajočih hotelskih namestitev ob Velenjskem jezeru. Sporazum so podpisali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktor podjetja MC Public Affairs Mihael Cigler in direktor podjetja Planet Matters Kent Leslie Walwin.

Projekt zajema plavajoč hotel oziroma apartmaje na jezeru, apartmaje na obali ter morebitne druge objekte na nepremičninah (npr. estetska klinika). Med podpisniki sporazuma obstaja medsebojni interes po sodelovanju za pripravo projekta plavajočih hotelskih namestitev, stanovanjskih apartmajev ter morebitnih drugih objektov.

Velenje | Avtor: Mestna občina Velenje Mestna občina Velenje
S sporazumom sta se predstavnika podjetji MC Public Affairs Mihael Cigler in direktor podjetja Planet Matters Kent Leslie Walwin zavezala, da bosta v sodelovanju z Mestno občino Velenje uresničevala projekt plavajočih hotelskih namestitev ob Velenjskem jezeru.

Mestna občina Velenje se je s sporazumom zavezala, da bo v okviru svojih pristojnosti v najkrajšem možnem času, v skladu z veljavno prostorsko zakonodajo, speljala celoten postopek umestitve projekta v predvidene spremembe veljavnih prostorskih aktov Mestne občine Velenje. S partnerjema pri projektu bomo aktivno sodelovali pri pogajanjih z drugimi akterji, katerih dovoljenja in soglasja bodo potrebna za dokončno izvedbo projekta. Predstavniki občine bomo aktivno sodelovali pri pogajanjih za odobritev izvedbe projekta pri organih na državni ravni in je občina za to pristojna. Aktivno bomo pomagali pri pridobitvi vseh potrebnih soglasij in dovoljenj od ostalih vpletenih akterjev, v vseh izvedbenih fazah projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.