Slovenija med top destinacijami v letu 2022

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na seznamu top turističnih destinacij v letu 2022 je revija Virtuoso umestila tudi Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Virtuoso Life je osrednja publikacija potovalne mreže Virtuoso, ki nagovarja ljubitelje butičnega in luksuznega turizma po vsem svetu in najboljše stranke po izboru turističnih agentov oziroma svetovalcev mreže, pojasnjujejo pri Slovenski turistični organizaciji. 

Skrivnostna Slovenija

Kot prvo na seznamu predlaganih potovanj navajajo prav Slovenijo. V članku poudarijo njeno lepoto in izpostavijo Ljubljano, ki je pod Unescovo zaščito, in sicer na enourni razdalji od obmorskih vasi in treh velikih vinskih regij (Podravje, Posavje, Primorska).

Predlagajo pa tudi daljinsko pohodniško pot Juliana trail, dolgo 270 kilometrov, ki vodi po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Kot priporočene bivalne nastanitve omejijo grajski hotel Otočec s pogledom na reko Krko in Kempinski Palace Portorož s pogledom na prelepo Jadransko morje.

Foto: Andrej Tarfila, STO Ljubljana

Cvetoča Kostarika

Wellness, ki ga pričana narava na Kostariki, daje popotnikom možnost za tropsko uživanje in umiritev. V obmorski državi, kjer proizvajajo ogromno kave in je precej bogata z eksotičnim rastlinstvom, si lahko ogledate tudi narodni park vulkanov Arenal, se povzpnete v gozd Monteverde ali surfate na plaži Guanacaste, ki je prav tako krasna točka za opazovanje sončnega zahoda.

Čudovita Tasmanija

Izolirana, a dostopna, Tasmanija združuje neokrnjeno divjino z izjemno starodavno kulturo. Na odmaknjenem otoku še zmeraj teče najbolj čista voda, gozdovi skrivajo čudovita jezera, obala pa je obdana z veličastnimi plažami. Z razgledne točke na otoku Bruny Island Neck lahko obiskovalci sledijo najmanjšim "pravljičnim" pingvinom na svetu, medtem pohodniki opazujejo izmuzljive tasmanske hudiče v divjini Cradle Mountain.

Foto: Žurnal24 Tasmanija

Karizmatična Kolumbija

V reviji opisujejo južnoameriško državo kot osupljivo deželo vse od gora do morja. Turisti se lahko podajo na puščavske terenske vožnje, degustacije kave ali občudujejo ulično umetnost Bogote. Dodajajo: "Cartagena je na oceanu, tako da lahko opravljate večerna križarjenja."

Še neraziskana Savdska Arabija

Kraljestvo, ki je na novo odprto za turizem, lahko enakovredno vznemirja in izziva obiskovalce. Država z veliko puščavske površine, ki ima modernistične skulpture v obrisih sipin, je bogata tudi z arheološkim zakladom. "Ker se območje šele zdaj odpira za svet, so mesta tako rekoč nedotaknjena," pravi svetovalec pri reviji.

Čudežni Dolomiti

Italijanska zimska čudežna dežela v toplejših mesecih zacveti v alpsko sanjsko pokrajino. Pravljične vasice obdajajo najlepše vrhove na italijanskem gorskem igrišču, ki so bohoti z nepozabnimi razgledi in izjemno lokalno kuhinjo, ki združuje tako italijansko kot nemško regijo. Prijetno okolje je mogoče najti v zdraviliščih, ki so regiji prinesle priznanje za vrhunski wellness med vrhovi.

Otočje kraljice Charlotte

Haida Gwaii je otočje, ki se nahaja med 55 –125 km od severne pacifiške obale Kanade, kjer lahko raziščite 150 skalnatih otokov, odkritih s starodavnimi deževnimi gozdovi in ​​tradicijami prvih narodov. Opazujete lahko plešaste orle, orke in tjulnje, ki patruljirajo v tamkajšnjih vodah, ali pa se pridružite lokalnemu tolmaču, da spoznate avtohtone rezbarije in ples. 

Magični Karibi

Na Karibih si lahko najamete ladjo in na sanjski način odkrivate vode karibskega otočja. Zasebni čarterji vodijo popotnike v regije, kjer so na zemljevidu še vedno nerazvita otočja. Ob obali Paname, na primer otoki San Blas ponujajo nenavadno blaženost, kjer uspeva edinstvena narava, tam pa lahko spoznate tudi domorodce Guna.

Foto: Žurnal24 main Karibi

Avanturistična Ruanda

V celinski državi Vzhodne Afrike lahko poiščite ogrožene gorske gorile v tropskem deževnem gozdu, zavitem v meglo, na robu porečja Konga. Pet vrhov v deževnem gozdu označuje mesto v narodnem parku vulkanov v Ruandi, kjer sledenje goril pripelje obiskovalce iz oči v oči s počasi premikajočimi se velikani. Na robu narodnega parka Nyungwe se je leta 2018 odprla 22-sobna hiša One&Only Nyungwe z lesenimi vilami, ki jih prekrivajo krošnje deževnega gozda, kjer se sprehajajo šimpanzi in opice. 

ideja Sem po najbolj priljubljeno aktivnost na snegu Reportaža CNN CNN o "čudovitem slovenskem skritem zakladu"

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:34 6. Januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 07:09 6. Januar 2022.

    Vesel bodi še naprej, turizem, ki se ga gredo reveži s Kostatike, nimam besed. Zadnjič se je pri Slaku hvalil …

  • 09:01 5. Januar 2022.

    Slovenija je čudovita dežela, polna lepot in znamenitosti. SEm vesel, da sem tukaj doma.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.